Sivas’ta ev kiralamadan önce bunlara dikkat

Yazıyı paylaş:

Anadolu’nun önde gelen şehirlerinden Sivas, İç Anadolu Bölgesi’nde yer alıyor. Türkiye’nin yüzölçümü en büyük ikinci şehri olan Sivas, Türkiye İstatistik Kurumu 2017 verilerine göre, 622 bin nüfusa sahiptir. Geçmişten günümüze birçok medeniyete ev sahipliği yapan Sivas, sosyal ve ekonomik açıdan günden güne gelişiyor.  Türkiye genelinde tüm illerle karayolu bağlantısı olan Sivas, bu özelliği ile pek çok yerden ayrılıyor.  Yeni projelerle gelişimini sürdürmeye devam eden Sivas, ulaşım ağı üzerinde bir kavşak noktası oluşturulan Anadolu şehirlerinden biri olarak öne çıkıyor. Sivas’ta Merkez, Şarkışla, Yıldızeli, Suşehri, Gemerek, Zara, Kangal, Gürün, Divriği, Koyulhisar, Altınyayla, Hafik, Ulaş, İmranlı, Akıncılar, Gölova ve Doğanşar olmak üzere toplam 17 ilçe bulunuyor. 2017 TÜİK verilerine göre, şehrin en kalabalık ilçesi Merkez, en az nüfuslu ilçesi ise Doğanşar oldu.

 

Sivas emlak piyasası

Konut yatırımcıları için önemli bir konumda bulunan Sivas emlak piyasasıyla da dikkat çekiyor. Peki, Sivas kiralık daire fiyatları ne kadar? İşte Zingat Bölge Raporu 2018 Ağustos ayı verilerine göre Sivas kiralık daire fiyatları:

 

Sivas kiralık daire fiyatları ne kadar?

Sivas’ta öğrenci sayısının fazla olması doğrudan bölgedeki emlak piyasasını etkiliyor. Bölgede Türkiye’nin 13. üniversitesi olarak kurulan Cumhuriyet Üniversitesi yer alıyor.  Üniversite öğrencileri yurtların yanı sıra kiralık daireleri de tutmayı tercih ediyor. Dolayısıyla kiralık daire ilanları yakından takip ediliyor. Zingat Bölge Raporu 2018 Ağustos ayı verilerine göre, Sivas kiralık ev fiyatları ise minimum 476 TL, maksimum 794 TL arasında değişiklik gösteriyor. Şehirde 100 metrekarelik bir dairenin ortalama kira fiyatı 635 TL olarak ifade ediliyor. Kiraya verilen bir konutun yatırım geri dönüş süresi bir başka deyişle, amortisman süresi 19 yıl olarak hesaplanıyor.

Sivas’ta hemen hemen her bütçeye uygun kiralık ev bulmak mümkün. 2+1, 3+1 olmak üzere dilediğiniz daire seçeneğini bölgede bulabilirsiniz. Ayrıca konut fiyatlarının yanı sıra yaşayacağınız bölgenin güvenli olup, olmadığı? Evin hastane, alışveriş merkezi, toplu taşıma araçları ve sosyal alanlara yakınlığına dikkat etmelisiniz. Bölgede yaşayanların sosyo-ekonomik durumunu da kiralık daire ararken göz önünde bulundurmalısınız. İlerde sorun yaşamak istemiyorsanız yasacağınız bölge ve ev hakkında kapsamlı araştırma yapmalısınız. Son olarak evi yakından incelemeli ve ev hakkında her türlü detayı öğrenmelisiniz.

 

Sivas’ta kiralık daire ararken dikkat edilmesi gereken 5 madde: 

  1. İç Anadolu’nun konut piyasasında öne çıkan şehrinde kiralık daire ararken ilk olarak nasıl bir ev istediğinize karar vermelisiniz.
  2. Bütçenizi belirlemeli ve bu doğrultuda arayışa geçmelisiniz.
  3. Fiyat araştırması yapmalı ve piyasa değeriyle kıyaslamalısınız.
  4. İlan fotoğrafları sizi yanıltabilir! Bu nedenle kiralık daire arayışında beğendiğiniz evleri yakından incelemelisiniz.
  5. Oturacağınız daireye karar verdiyseniz, evin tesisatının sağlam olup olmadığını, aylık apartman giderleri gibi detayları öğrenmelisiniz.

Sivas’ta yer alan kiralık daire ilanları hakkında detaylı bilgi edinmek istiyorsanız, tüm Sivas kiralık daireler için tıklayın!


BENZER YAZILAR