İzmir, dünya şehirlerini geride bıraktı!

Yazıyı paylaş:

İngiliz gayrimenkul şirketi Knight Frank’in yayımladığı ikinci çeyrek raporuna göre İzmir, Haziran 2017 itibarıyla 1 yıl içinde konut fiyatlarının yüzde 20’nin üzerinde arttığı 8 kent arasına girdi.

 

İzmir konut fiyat artışında İstanbul’u geride bıraktı

İstanbul ve Ankara‘da konut fiyatı artışı yavaşlarken, İzmir’de hızlandı. Konut fiyatlarının yüzde 10.5 arttığı İstanbul araştırmaya dahil edilen 150 kent içinde 38’inci olurken, Ankara yüzde 8.5 ile 49’uncu oldu.

 

Dünyada konut fiyatlarında yavaşlama var

Knight Frank’in yılın ilk çeyreğine ilişkin raporunda, 12 kentte konut fiyatı artışı ortalamasının yüzde 20’yi geçtiği kaydedilirken, İzmir yüzde 19.2’lik artışla 16’ncı sırada yer almıştı. Bu raporda İstanbul yüzde 12.2’lik artışla 32’nci, Ankara ise yüzde 10.1’lik artışla 39’uncu sıradaydı.

İzmir ile birlikte Koçi, Hamilton, Reykjavik, Vuşi, Hong Kong ve Çengçou’da konut fiyatlarında yüzde 20’den fazla artış görülürken, Kanada’nın en büyük kenti Toronto’da ise yüzde 29’u geçti. Yılın ilk çeyreğine ilişkin raporda, sadece Çin’in Vuşi kentinde yüzde 30’un üzerinde artış görülürken, çoğu Çin’de olan 11 kentte yüzde 20’den fazla artış kaydedilmişti.

 

İZMİR SATILIK DAİRE FİYATLARI İÇİN TIKLAYIN!

 

İzmir’de satılık konut fiyatları ne kadar?

Zingat.com verilerine göre İzmir’de ortalama 100 metrekarelik konutun satış fiyatı 243 bin 569 TL, satılık konut fiyatlarındaki değişim ise yüzde 8. Satılık konut fiyatı artan bölgelerin başında yüzde 2.62 artışla Konak geliyor.


BENZER YAZILAR