Kalk Gidelim dizisi nerede çekiliyor?

Yazıyı paylaş:

2017 yılında yayınlanmaya başlayan TRT’nin sevilen dizisi Kalk Gidelim, hikâyesi ve oyuncuları kadar çekildiği yerle de merak unsuru olmayı başardı. Köy ortamında geçen dizi doğanın eşsiz güzelliklerini de ön plana çıkartarak izleyenleri adeta büyülüyor.

İstanbul’dan baba evine uzanan hikâyede geniş bir ailenin samimi yaşamına, mücadelesine, neşesine ve hayattan aldıkları derslere tanık olduğunuz bol kahkahalı bir aile dizisi izlemek isteyenlerin de ilk tercihi oluyor.

Yayınlanmaya başladığı günden bugüne kalitesini koruyan, çizgisini bozmayan dizinin konusunu ve çekildiği yerleri inceledik. Aynı zamanda dizi üçüncü sezunuyla her cumartesi saat 20’de TRT ekranlarında yer almaya devam ediyor.

Kalk Gidelim dizisinin takipçileri, diziyi sadece televizyon ekranlarından değil internetten de takip ediyor. Öyle ki dizinin popülerliğinin artmasının ardından web üzerinden Kalk Gidelim fragman, Kalk Gidelim son bölüm gibi aramaların da artığı görülüyor.

Kalk Gidelim Oyuncuları

Dizinin başrollerinde Ufuk Özkan (Seyfettin Dal), Erkan Sever (Mustafa Ali Dal), Ayça Varlıer (Nurcan Dal), Kerem Kupacı (Halil Kalkar) ve Füsun Kostak (Nuriye Dal Kalkar) yer alıyor.

Sevilen dizinin tam kadrosu ise şöyle; Mehtap Bayri (Sevda Dal), Beyazıt Gülercan (Hacı Hüseyin Dal), Aslı Omağ (Meryem Kütük), Hayrettin (Ercan), Tuğçe Karabayır: Ahsen Ağzade Dal Yıldız Kültür (Mümine Dal), Nilay Deniz (Nehir), Sinan Albayrak (Ali Demir), Cem Belevi (Sinan), Kerem Kupacı (Halil Kalkar), Ferhat Yılmaz, Zeynep Irgat, Emin Gürsoy (Sefer Zeytin), Kerim Yağcı (Kahya Bodur Sadık), Füsun Kostak (Nuriye Dal Kalkar), Andrey Polyanin Stan (Veli), Nalan Okçuoğlu, Füsun Kostak, Can Kıran (Samim Dal), Alican Okumuş, Onur Seyit Yaran (Canberk Dal), Ece Aydemir, Pelin Şahin, Alper Saylık (Şakir), Sena Çakır (Dudu), İlayda Aydın (Badegül), Erdi Ünver (Bayram), Bengi Ceren Uluğ (Cennet).

Kalk Gidelim dizisinin yapımcılığını Eyüp Üstün üstlenmiş. Yönetmen koltuğunda Erkan Nurhan, Özgür Pak oturuyor. Senaryosunu ise Güliz Kuçur, Baykut Badem, Hazan Toma, Oktay Berber yazıyor.

Kalk Gidelim Dizisinin Konusu

Dizinin hikâyesi Mustafa Ali’nin iflas ettikten sonra karısı ve çocuklarıyla genç yaşta terk ettiği köyüne geri dönmesiyle başlıyor. Öncesinde ise köydeki düğününden kaçarak ardında gözü yaşlı Meryem’i bırakıp İstanbul’a giden Mustafa Ali zengin bir iş adamı olur. Aynı zamanda düğünde terk ettiği Meryem’i unutur ve ailesinin onaylamadığı İstanbullu sosyetik bir kadınla evlenir.

Mustafa Ali işlerini fabrika kuracak kadar büyütüp zenginlik yolunda ilerlerken ailesini ve doğup büyüdüğü köyünü ihmal etmiş, memleketine gitmemiştir. Köydeki ailesi Mustafa Ali’nin hayırsızlığından yakına dursun, yıllar geçmiş çocuklar büyürken Mustafa Ali’nin şirketi de büyümüş zirveye çıkmıştır fakat yanlış kararlar Mustafa Ali’nin iflasına sebep olmuştur.

Sonunda iflas bayrağını çekmek zorunda kalan Mustafa Ali’nin bu durumu, ne lüks düşkünü karısı Nurcan’a, ne özel üniversiteye bile puanı tutmayan oğlu Canberk’e, ne de varlık içinde büyümüş kızı Duru’ya anlatmasına imkân yoktur. Mustafa Ali çaresizlikle, tatile gidiyoruz yalanını söyler ve ailesini uzun yıllar önce terk ettiği köyüne götürür.

Ne varsa insanın kendi memleketinde vardır. Mustafa Ali annesini, babasını, kardeşlerini ve toprağını çok özlediğini anlar. En çok da Mümine babaannesini özlemiştir. Ancak çiftlik halkı Mustafa Ali’nin ansızın gelişini pek anlayamaz. Hacı Hüseyin, oğlunun köye dönmesine içten içe sevinse de kardeşi Seyfettin babası ile aynı fikirde değildir.

Mustafa Ali yıllar önce, arkasına bile bakmadan gitmiştir evden. Bunca yıl babasının işlerini Seyfettin yürütmüştür. Ona gore Mustafa Ali’nin baba ocağında hakkı yoktur. Mustafa Ali her ne kadar gururuna yediremediği için iflas ettiğini saklamaya çalışsa da iflas haberinin çiftlikte yankılanması uzun sürmez.

Nurcan ve çocuklar, geriye dönüş olmadığını ve bundan sonra çiftlikte yaşayacaklarını öğrenirler. Babası Hacı Hüseyin ise oğluna yaşı kaç olursa olsun doğru bildiklerini baştan öğretmeye kararlıdır.
Mustafa Ali’nin gelişi köyde duyulur ve haliyle Meryem de bu durumdan haberdar olur. Kendisini yıllar önce gelinlikle bırakıp giden Mustafa Ali demek sonunda köye dönmüştür. Meryem şimdi köyün Hanım ağasıdır ve Mustafa Ali’den intikam almaya kararlıdır.

Çiftlik halkını iflas haberini alması, Mustafa Ali’nin ailesine kendisini affettirmeye çalışması hepsi için yeni hayatlarının kapısını açar. Mustafa Ali’nin eşi ve çocuklarının köy hayatını reddetmesi sonra uyum sağlamaya çalışması hem komik hem de duygusal sahnelere sebep olur.

Duru İstanbul’daki sevgilisiyle mesafelere rağmen aşkını sürdürmeye çalışır. Canberk, köyde bir kıza aşık olur ve bu kız Meryem’in yeğenidir. Duru’nun sevgilisi aşkı için köye yerleşir. Hacı Hüseyin ve Hatice, evlatları arasında yeniden bir denge sağlamaya çalışır. İki oğlunun da mutlu ve huzurlu bir şekilde yaşaması için elinden geleni yapar.

Zaman geçtikçe Mustafa Ali, karısı Nurcan ve çocukları, başta burada asla yaşanmaz dedikleri köyü sevmeye ve alışmaya başlar. Uyumsuzlukları zamanla geçer ama bu hiç kolay olmaz. Aile yer yer komik yer yer sancılı zor bir süreçten geçer.

Dede ve babaanne sevgisinin sıcaklığını doğayla iç içe olmanın huzurunu tadan Duru ve Canberk, birlikte emek vererek sürdükleri toprağı sever, sevginin ve dostluğun parayla satın alınamayacağını öğrenir yaşamın asıl değerinin ne olduğunu daha iyi anlarlar.

Sefirin Kızı dizisinin evleri nerede, ne kadar?

 

Kalk Gidelim Nerede Çekiliyor?

Kalk gidelim dizisi Muğla’nın Yeşilyurt ve Saburhane mahallelerinde çekiliyor. Yeşilyurt, Muğla’nın Menteşe ilçesine bağlı doğasıyla görenleri hayran bırakan bir mahalle.

Saburhane ise Muğla’nın doğu yakasında yer alan bir yerleşim yeri. Resmi olarak bir mahalle değilse de Muğla şehrinde kendine has mimari yapıyı yansıtan, kahvehaneleri,eski evleri ve yaşamıyla Muğlalıların o yörede bulunan mahallelere genel olarak Saburhane dedikleri biliniyor.

1923 yılına kadar Türk ve Rum azınlığın birlikte yaşadığı Saburhane, mübadeleden sonra Rum nüfusun çekilmesiyle daha çok Türkiyelilerin yaşadığı bir mahalle olmuş. Bölgedeki evler tarihselliğiyle bir turizm değeri haline gelmiş. Popüler dizinin de katkısıyla evler mimari yapısı ve tarihi yapısıyla ilgi çekmeye devam ediyor.

Kiremitten şapkalı bacalar, Muğla evlerinin simgesi olarak görülüyor. Evler iki katlı ve genellikle küçük bir avluya sahip. Muğla’nın Saburhane semti kentsel SİT alanı ilan edilmiş, sadece evler değil sokaklar, duvarlar ve kuzulu kapı adı verilen kanatlı kapıları da koruma altında. Saburhane Camii ise bölgenin önemli tarihi eserlerden biri olarak kabul ediliyor.

Kalk Gidelim dizisindeki göl aslında Akyaka’da bulunan Azmak Nehri. Akyaka, Muğla’nın Ula ilçesine bağlı turistik bir mahalle. Daha çok yaz aylarında ziyaretçi akınına uğrayan Azmak Nehri’nin kıyısındaki kafe ve restaurantlarda keyifli vakit geçirmek mümkün.

Çukur dizisinin çekildiği Balat’ın ilgi çeken evleri

Dizinin Çekildiği Yerde Ev Fiyatları

Zingat.com Bölge Raporu verilerine göre Muğla’da ortalama konut metrekare fiyatları 3.281 TL olurken, konut yatırım geri dönüş süresi 20 yılı buluyor. Şehirde satın alınan 100 metrekarelik bir konutun ortalama fiyatı 246 bin 97 TL ile 410 bin 200 TL aralığında ölçümleniyor. Ortalama kira fiyatı ise 1.340 TL

Yeşilyurt Mahallesi’nin bulunduğu Muğla’nın Menteşe ilçesinde ortalama konut metrekare fiyatları 3 bin 403 TL olurken, konut yatırım geri dönüş süresi 23 yılı buluyor. İlçede satın alınan 100 metrekarelik bir konutun ortalama fiyatı 255 bin 188 TL ile 425 bin 300 TL aralığında ölçümleniyor. Ortalama kira fiyatı ise 1.234 TL.


BENZER YAZILAR