Sefirin Kızı dizisinin evleri nerede, ne kadar?

Yazıyı paylaş:

Geçtiğimiz ay yayın hayatına başlayan Sefirin Kızı dizisinin başrollerini Neslihan Atagül Doğulu, Engin Akyürek ve Uraz Kaygılaroğlu paylaşıyor. Senaryosu Ayşe Ferda Eryılmaz ve Nehir Erdem’e ait olan Sefirin Kızı’nın yönetmen koltuğunda ise Emre Kabakuşak oturuyor.

Destansı bir aşk hikâyesi…

Yarıcılık yapan bir ailenin oğlu olan Sancar, daha çocuk yaştayken Bodrum’a tatile gelen bir büyükelçinin kızı olan Nare’ye aşık olur. İki farklı dünyanın insanı olan iki çocuk birbirlerini çok sever ve sevdaları için yıllarca mücadele eder. Sonunda kız oğlana kaçar ama tam kavuştukları gece Nare birden ortadan kaybolur. Bir daha onu gören olmaz. Kimi der denize düştü öldü, kimi der sefir kızını Avrupa’ya kaçtı.

Bir aşık da onlara türkü yakar, der ki sefirin kızı alaca kuş oldu uçtu. Böylece Nare ve Sancar’ın aşk hikâyesi bir destana dönüşür. Bir düğün gecesinde ortadan kaybolan sefirin kızı, tam dokuz yıl sonra, başka bir düğün gecesinde ortaya çıkıverir. Üstelik bu düğün, Sancar’ın düğünüdür ve ona kızını getirmiştir ve geçmişin yeniden sorgulandığı bir hayata başlar ikisi de…

Dizideki evler de merak konusu
Dizide anlatılan destansı aşk hikâyesi kadar Bodrum’un evleri ve muhteşem doğası da dikkat çekiyor. Özellikle Sancar (Engin Akyürek) ve ailesinin konak tarzında tasarlanmış müstakil evi çok beğeniliyor. Dizi çoğunlukla Muğla’nın Bodrum ilçesinde çekiliyor. Peki Muğla ve Bodrum’da ev fiyatları ne kadar?
Zingat.com Bölge Raporu aralık ayı verilerine göre Muğla’da ortalama konut metrekare fiyatları 3 bin 243 TL ve şehirde satın alınan 100 metrekarelik bir konutun ortalama fiyatı 243 bin 208 TL ile 405 bin 300 TL arasında değişiyor. Muğla’da 100 metrekarelik bir konutun ortalama kira fiyatı 1.331 TL. Konut geri dönüş süresi ise 20 yıl.

Bodrum’da konut geri dönüş süresi 18 yıl!
Bodrum’da ortalama konut metrekare fiyatları 5 bin 822 TL ve ilçede satın alınan 100 metrekarelik bir konutun ortalama fiyatı 436 bin 663 TL ile 727 bin 800 TL arasında değişiyor. Bodrum’da 100 metrekarelik bir konutun ortalama kira fiyatı 2 bin 705 TL. Konut geri dönüş süresi ise 18 yıl.

 

Ufak Tefek Cinayetler’in çekildiği yerde ev fiyatları!

 


BENZER YAZILAR