Çukur dizisinin çekildiği Balat’ın ilgi çeken evleri

Yazıyı paylaş:

İstanbul’un en eski ilçelerinden Fatih’in Balat semti, son dönemlerde en çok takip edilen televizyon dizilerinden Çukur’a ev sahipliği yapıyor. Çukur dizisinin çekimlerinin gerçekleştiği Balat, tarihi evleri kadar restorasyonla yenilenerek semtin dokusuna uygun şekilde tekrar kazandırılan yaşam alanlarıyla da biliniyor.

Son dönemde Balat’a gösterilen ilgiyle beraber itibarının artmasının yanı sıra lokasyon özelliği, fiyatların görece düşüklüğü, mimari doku, sokaklarında yürüdüğünüzde eski şehrin kokusunu hissettirmesi Balat’ı popüler kılmaya devam ediyor.

Peki Çukur dizisine sahne olan Balat’ta konut fiyatları ne kadar? Restorasyonla yenilenen iki katlı tarihi evlerin satış ve Balat’ta kira fiyatları ne kadar? Balat’ta kimler yaşıyor?

 

Eskimeyen semt: Balat

Son dönemde beğeniyle izlenen Çukur dizisinin başrollerinde Aras Bulut İynemli, Dilan Çiçek Deniz, Ercan Kesal ve Perihan Savaş yer alıyor. Dizide Koçovalı ailesinin ve Çukur diye adlandırılan semtte yaşayanların hikâyesi anlatılıyor. Senaryosunu Gökhan Horzum’un kaleme aldığı dizinin çekimleri için çoğunlukla Fatih’in Balat mahallesi kullanılıyor.

 

 

Bir mahalle hikâyesi…

Dizide Çukur Mahallesi’nin yönetimi Koçava ailesine ait. Ama bu mahalle bildiğimiz mahallerden değil. Çukur, İstanbul’da suç oranının yüksek olduğu bir yer. Hayatın arka mahallesinin anlatıldığı dizide; karakterlerin kendileriyle ve hayatla olan mücadelesi ustalıkla işleniyor.

Çukur’da yaşamın kuralları Koçova ailesinin lideri Yamaç (Aras Bulut İynemli) tarafından belirleniyor. Kendi adaletini sağlamaya çalışan Yamaç’ın ve Çukur’da yaşayanların işleri kolay değil. Yamaç’ın ve Çukur’da yaşayanların hayat mücadelesi sergilenirken; ailenin geçmişi, sırları anlatılıyor ve bugünün sorularını, geçmiş yanıtlıyor.

 

 

Balat’ta ev fiyatları ne kadar?

Dizinin ilgiyle izlenmesi çekildiği semt Balat’ı da ilgi odağı haline getiriyor. İstanbul’un en eski semtlerden biri olan Balat, tarihi dokusu, cumbalı evleri ve kafeleriyle yoğun ilgi görüyor. Çukur’da geçen: Dostlar Kahvesi’, ‘Koçavalı Aş Evi’ ve Muhittin’in berberi Balat’ın sokaklarında yer alıyor.

Son yıllarda dikkat çeken bir bölge olan Balat, diziyle birlikte rağbet görmeye devam ediyor. Mimari dokusu, tarihi, kafe ve restoranlarıyla popülerliğini koruyan Balat’ta satılık ev fiyatları ise değişkenlik gösteriyor. Balat’ta ev fiyatları 150 bin TL’den başlıyor ve 3 milyon TL’ye kadar çıkabiliyor. Bahçeli, müstakil evler ise Balat semtinin mimari dokusunu tam anlamıyla yansıtıyor.

Siz de şehrin tarihini yansıtan, İstanbul’un en eski semtlerinden biri olan Balat’ta yaşamak ya da yatırım yapmak istiyorsanız, Balat’ta ev fiyatlarını mutlaka inceleyin.

 

Balat’ta emlak yatırımı yapmak için 3 neden

• Balat, vapur iskelesine yürüme mesafesinde… Fener ve Balat feribot iskeleleri bölgeyi bu açıdan avantajlı kılıyor.

• Raylı ulaşım araçlarına yakınlık açısından ise, 2019 yılında yapımı tamamlanması planlanan raylı hatlarla bölge avantajlı bir konuma gelecek.

• Balat, park ve rekreasyon alanlarına yeterli düzeyde sahip sayılabilecek bir bölge olarak karşımıza çıkıyor.

 

İstanbul Balat’ta emlak yatırımı ne kadar kazandırıyor?

 

 

 

 

 

 

 

 


BENZER YAZILAR