Konut yatırımında kazandıran ilçeler!

Yazıyı paylaş:

Lokasyon, sosyal olanaklar ya da ulaşım projeleri gibi birçok kriter konutun yatırımını artırıyor Konut yatırımı yaparken tüm bu olanakların yanı sıra amortisman (geri dönüş) süresi ve konut yatırımı brüt getiri oranına dikkat etmek gerekiyor. Özellikle yatırım için konut satın alacak olanların bu iki kritere dikkat etmesi gerekiyor! Peki amortisman süresi ve konut yatırımı brüt getiri oranı nedir? Amortisman süresi; yatırımın yıllar içerisinde sağlayacağı kira gibi gelirlerle ortaya çıkan geri dönüş süresidir. Kiraya verilen konutun geri dönüş süresidir. Konut yatırımı brüt getiri oranı ise bir konutun satın alınıp kiraya verilmesinin ardından konutun geri dönüş yüzdesinin yıllık olarak hesaplanmasıdır. Bu iki veri yatırım için satın aldığınız konuttun ne kadar kârlı olacağını size gösterecektir. İşte REIDIN 2016 yılı “Konut Yatırımı Brüt Getiri Oranı” ve Zingat.com amortisman verilerine göre İstanbul’un konutta en çok kazandıran ilçeleri…

 

1. Beyoğlu


İstanbul’un en eski semtlerinden biri olan Beyoğlu, hâlâ değerini koruyan bir konumda. Bu ilçede konut yatırımı brüt getiri oranı yüzde 8,34 olan bu ilçe konutta en çok kazandıran ilçelerin başında geliyor. Beyoğlu’ndan bir konut satın alıp kiraya verdiğiniz her yıl satın alım fiyatının yüzde 8,34’ü ödenmiş oluyor. Bu bölgedeki bir konut yatırımının geri dönüş süresi ise 12 yıl.

 

2. Eyüp
Eyüp’te konut yatırımı brüt getiri oranı yüzde 7,39. Bu bölgeden bir konut satın aldığınızda ve kiraya verdiğinizde yıllık olarak satın alım fiyatının yüzde 7,39’u ödenmiş oluyor. Bu ilçede bir konutun geri dönüş süresi ise 14 yıl.

 

3. Küçükçekmece


Birçok markalı projenin tercihi olan Küçükçekmece ilçesinde konut yatırımı brüt getiri oranı yüzde 7. Bu ilçeden bir konut alıp kiraya verdiğinizde geri dönüş süresi 15 yıl.

4. Esenyurt
İstanbul’un gelişen bölgelerinden biri olan Esenyurt’ta konut yatırımı brüt getiri oranı yüzde 6,64. Esenyurt’tan satın alınan bir konutun geri dönüş süresi ise 16 yıl.
5. Ataşehir
Ataşehir’de konut yatırımı brüt getiri oranı yüzde 6,54. Bu bölgeden satın alınan bir konut için geri dönüş süresi 16 yıl.


BENZER YAZILAR