Salon dekorasyon fikirleri

Yazıyı paylaş:

Evin en önemli odalarından biri olan salon, dekore edilirken mobilya takımına, halıya, objelere, aydınlatma gibi birçok unsura dikkat edilmeli. Konforlu ve şık bir salon dekorasyonu için tüm eşyaların birbiriyle uyumlu ve kontrast halinde olmalı. İşte evinize şık bir görünüm kazandıracak olan salon dekorasyon fikirleri…

Salon dekorasyon fikirleri

2017 salon dekorasyon fikirleri

• Salonu gösterebilecek en önemli detay mobilya takımıdır. Salon dekorasyonunda önemli bir yere sahip olan mobilyalardaki minimalist dokunuş 2017’de de devam ediyor. Sade, şık ve pastel renklerdeki mobilya takımları önümüzdeki yılın da trendi olacak gibi! Yeni yılın dekorasyonundaki sihirli kelimeler; az mobilya, minimal tasarımlar, sadece gerekli olan aksesuarlar ve keyifli yaşam alanları…

 

Yatak odası dekorasyonu

• Eski salon takımlarında yer alan devasa ve gereksiz vitrinlere 2017’de artık yer yok! Bunun yerine salonlarınızı daha ferah ve trend gösterecek olan dikdörtgen masalar, tv üniteleri ve estetik konsollar listemizde yer alıyor.

Salon dekorasyon fikirleri (3)

Ahşaplar yine vazgeçilmez!

• Salon dekorasyon fikirleri için olmazsa olmazımız ahşaplar! 2017, mobilyada ahşabın yılı olacağını şimdiden işaret ediyor. Koyu ve orta açıklıktaki ahşap konsollar, kapaklarında yer alan camlarla çok şık bir görüntü elde ediyor. Özellikle koyu ahşap ve siyah cam ikilisi şüphesiz en çok öne çıkan trend olacak.

 

Mutfak dekorasyon fikirleri

• Masalar bu sene de genişletilebilme özelliği olan kullanışlı tasarımlarla ön plana çıkıyor. Sandalyeler deri veya kumaş kaplı, sandalyenin ayakları ise serbest görünümlü. Hatta mümkünse salndalyenin kumaşı ile koltuklarınızın kumaşı aynı olursa harika bir bütünlük elde edebilirsiniz. Tabi kumaşın renginin mobilyanızla da uyumlu olması önemli.

 

Salon dekorasyon fikirleri (2)

Salon dekorasyonu nasıl olmalı?
• Lambalarda da çok gösterişli olmayan, büyük taşlarla iri görünüm sergilemeyen sade modeller ön planda! Özellikle salonunuzun en güzel köşesine koyacağınız lambaderler salonunuza ayrı bir şıklık katacaktır.
• Halılarda da çiçek desenleri artık demode olmuş durumda. Bunun yerine geometrik şekillerin yer aldığı ve de deseninde abartıya kaçmayan sade modeller trend durumda.

 

Çocuk odası dekorasyon fikirleri

• Bu sade ama çarpıcı dekorasyonunuzu, açık tonlardaki duvar renkleriyle tamamlayabilirsiniz. Örneğin; taş rengi, krem tonları, kum beji gibi tonlar yıllarca modasını koruyacak olan ideal renklerdir. Bunun dışında gri ve füme tonları da 2017 duvar renkleri modasında öne çıkan renkler durumunda.
• Salon dekorasyon fikirleri arasında mavi öne çıkan renkler arasında. Duvarlarda tuğla görünümünü andıran 3 boyutlu duvar kağıtları da yine çok trend ve şık bir görüntü sunuyor! Tabi bu duvar kağıdını odanın tamamına değil, tek bir duvar cephesinde kullanmanız gerekiyor.


BENZER YAZILAR