Mutfak dekorasyon fikirleri

Yazıyı paylaş:

Şık ve konforlu bir mutfağa mı sahip olmak istiyorsanız? Çok fazla masraf yapmadan basit mutfak dekorasyon fikirleri ile ortama farklı bir hava katabilirsiniz. Mutfakta konfor isteyenlerdenseniz oturma alanları tasarlayabilir, yemek yapmayı daha zevkli bir hâle getirebilirsiniz. Eğer mutfağınız büyükse mutfak dekorasyonu yaparken daha rahat hareket edebilirsiniz. Ancak küçük alanlar için de mutfak dekorasyon fikirleri ile şık ve rahat oturma alanları yaratabilirsiniz. İşte küçük dokunuşlarla büyük değişiklikler yapabileceğiniz mutfak dekorasyon fikirleri

Mutfak dekorasyon fikirleri.3.
• Mutfak tezgahını kullanarak oturma alanları oluşturursanız, şık ve kullanışlı bir alana ulaşabilirsiniz. Böylelikle yemek yapma hazırlığındayken ailenizle ya da arkadaşlarınızla sohbet edebilir ve ekstra bir oturma alanı dizayn etmek zorunda kalmazsınız. Ayrıca mutfağınızı oturma alanınızın içine dahil edebilir, Amerikan mutfak tarzında da kullanabilirsiniz. Bu noktada yüksek tabureler ya da sandalyeler, mutfağınızın dekorasyonunuzun vazgeçilmez eşyaları olabilir.

 

2017 mutfak trendleri!

 

• Mutfağınızda retro veya country gibi daha sıcak dekorasyon fikirlerine yönelebilir, renkli ve vintage parçaları kullanabilirsiniz. Oturma alanının hemen üzerindeki aydınlatmaların masaya yakın olmasını sağlarsanız daha kullanışlı olacak ve hoş görünecektir.

• Mutfakta kullandığınız mobilya farklı konseptlerde olabilir. Küçük dekoratif eşyalarla mutfağınıza farklı bir hava katabilirsiniz.

 

Fonksiyonel mutfaklar için 5 öneri

 

• Mutfaklarda ağır, uzun halı kullanma dönemi bitti! Artık mutfak dolaplarına uygun rengarenk ince kilimler var! Bu kilimler hem hafif hem de temizlemesi çok kolay. Çamaşır makinesinde kolayca yıkanabilen bu kilimler, mutfağınıza şık bir görünüm de sunacaktır.

• Mutfaklarda her zaman depolamaya daha fazla ihtiyaç vardır. Köşeleri doğru kullanarak mutfağınızda fazladan depolama alanlarına yer açabilirsiniz.

Mutfak dekorasyon fikirleri.2.

Mutfak aydınlatmasında sarkıt modası

• Aydınlatmada sarkıt lambalar kullanarak mutfağınıza şık bir detay katabilirsiniz. Ayrıca mutfak aydınlatmasında şık tasarımlı spot ışıklarla farklı bir ambiyans yaratabilirsiniz.

 

Mutfakta neler yaşıyoruz?

 

 

• Duvar asma aparatları ve stantları mutfağınızda sürekli göz önünde olmasını istediğiniz blendir, mikser gibi küçük mutfak aletleri koymak için fonksiyonel bir alan oluşturacaktır. Bunun yanı sıra duvara monte edilen çelik bir tencere-tava standı da kullanabilirsiniz.

• En çok vakit geçirilen yerlerden biri olan mutfakta fotoğraf alanı oluşturabilirsiniz. Mutfakta boş bir duvara orijinal fotoğraf çerçeveleriyle döşeyebilir ve en mutlu anlarınızı sürekli göz önünde tutabilirsiniz.


BENZER YAZILAR