TOKİ’den Doğu ve Güneydoğu’ya 70 bin konut!

Yazıyı paylaş:

Toplu Konut İdaresi (TOKİ), 2016-2010 yılları arasında Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde 70 bin konut inşa edecek. TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, Başbakan Binali Yıldırım tarafından açıklanan Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ne yönelik “Cazibe Merkezleri Programı” çerçevesinde 2016 – 2020 yılları arasında bölgeye 62 milyar liralık kamu yatırımı yapılmasının hedeflendiği söyledi.

Emekliler TOKİ’den nasıl ev sahibi olabilir?

Sur’da kentsel dönüşüm
TOKİ olarak Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinin en çok yatırım yaptıkları bölgelerden olduğunu belirten TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, gündemdeki ‘Sur’ bölgesi için ise bakanlıklar bünyesinde tarihi dokunun korunmasına yönelik çalışmalar yapıldığını belirtti. İdare olarak Diyarbakır Valiliği, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ve Sur Belediyesi ile ortak bir protokol dâhilinde 2009 yılından itibaren üç mahallede kentsel dönüşüm çalışması yaptıklarını hatırlatan Turan, “Sur bölgesi 2011 veya 2012 yılından beri riskli alan ilan edilmiş bir bölgedir. Kentsel dönüşüme tabi tutulmuş bir bölge. Şu an Sur bölgesinde yapılan çalışma tarihi dokunun yeniden ihyasıdır. Bu çalışma Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız ile Kültür ve Turizm Bakanlığımızın koordinasyonunda yürütülüyor. İdare olarak çalışmamız bulunmuyor” dedi.

Alo TOKİ hattı sorularınızı bekliyor!

Alt gelir için 150 bin konut

Toplu Konut İdaresi bugüne kadar Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da alt gelir grubuna yönelik yaklaşık 150 bin konut yaptı. Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da 2016 – 2019 hedefleri ise dönem içinde inşa edilmesi planlanan 260 bin konutun 70 bin adedini bu bölgelerde yapmak. Başkan Turan, “Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım’ın açıkladığı Doğu ve Güneydoğu Anadolu Cazibe Merkezleri Programı kapsamında da idare olarak üzerimize düşen görevi en hızlı ve en güzel şekilde yapıyoruz. Şu anda bölgede vatandaşlarımızın ihtiyaç duyduğu birçok binanın inşaatının sürdürüyoruz. Diyarbakır, Gaziantep, Şanlıurfa, Batman, Erzurum ve Kars illerinde yoğun bir şekilde çalışmalarımız devam ediyor. Diyarbakır’da 4 bin 500’ün üzerinde konut inşaatımız var” diye konuştu.


BENZER YAZILAR