2017 mutfak trendleri!

Yazıyı paylaş:

2017’ye az bir zaman kaldı… Ev dekorasyonda her yıl olduğu gibi 2017 için de trendler belirlenmeye başladı. 2017 mutfak trendleri önümüzdeki yıl mutfak dekorasyonunda yenilikler olacağını gösteriyor! Farklı renklerin buluştuğu, eskinin geri döndüğü, ahşap ile metalin buluştuğu modern ve minimalist mutfaklar 2017’nin ruhunu yansıtacak. İşte 2017 mutfak trendleri

 

Duvar kağıdıyla harikalar yaratmanın 7 yolu!

 

Dolaplarda farklı renkler
Bu yıl alt ve üst dolaplar farklı renklerle karşımıza çıkacak. Siyah-beyaz, gri-sarı ya da beyaz-gri gibi renk kontrastlarının olduğu mutfak dolaplarıyla daha sık karşılaşacağız. Alt mutfak dolapları ile üst mutfak dolaplarının oluşturduğu bu kontrast mutfağa derinlik ve ferahlık katacak.

 

Ahşabın cazibesi devam ediyor
Ahşap, her dönem olduğu gibi 2017’de de mutfaklarda yerini alacak. Ancak tamamen ahşap kaplı mutfaklar yerine, metal ve ahşabın birlikte kullanıldığı mutfaklar trend olacak. Özellikle ahşap paneller mutfağın vazgeçilmezlerinden olacak gibi görünüyor. 2017 mutfak trendleri arasında yer alacak olan bu ahşap panelleri bazen duvarda bazen de dolaplarda göreceğiz.

 

Mutfak trend (2)

Mermer geri dönüyor
Bir zamanlar mutfak tezgahlarının vazgeçilmezi olan mermer artık yerini granite bıraktı. Ancak görünen o ki, 2017 mermerin de dönüşüne sahne olacak. Granit, mutfakta daha kullanışlı olduğu için tercih ediliyor ancak mermerin sağlık açısından daha uygun olduğu belirtiliyor. Bakalım bu yıl mutfaklar tam anlamıyla mermere dönüş yapacak mı?

 

Fonksiyonel mutfaklar için 5 öneri

 

Geniş parkeler
Mutfağın en önemli ayrıntılarından biri de yer döşemesidir. Bu yıl olduğu gibi önümüzdeki yıl da yer döşemesinde geniş parkeler yerini alacak. Geniş ve uzun parkeler mutfağa ferah bir hava katacak.

 

Mutfak trend (1)

Kısa dolaplar mutfaktan çıkıyor
Kısa dolaplar, mutfakta az yer kaplaması daha çok tercih ediliyor. Ancak uzun boylu dolapların küçük bir mutfak daha büyük ve daha parlak görünmesi de mümkün. Özellikle küçük mutfağı olanların 2017’deki tercihi uzun dolaplar olacak.

 

Açık renklerle mutfak daha ferah
2017 mutfak dekorasyonu trendlerin en belirgin özelliği açık renkler… Mutfağınızı daha ferah gösterecek olan açık renkler, dolaplar, tezgahlar ve mutfak aksesuarlarında yerini alacak gibi…

 

Aydınlatmada sarkıt modası
Mutfağa çok yakışan sarkıt lambalar, 2017 mutfak trendleri arasında vazgeçilmezlerden biri! Metal, yeşil ya da kırmızı sarkıt lambalar mutfağınıza çok farklı bir hava katacaktır. Ampül şeklindeki sarkıtlar ise mutfağa modern ve minimalist dokunuşlar sunacaktır.


BENZER YAZILAR