Edirne’de satılık konut fiyatları artıyor!

Yazıyı paylaş:

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2017 verilerine göre, yaklaşık olarak 406 bin 855 nüfusu olan Edirne’de satılık konut fiyatları artıyor. Marmara Bölgesi’nde yer alan ve Türkiye’nin karayoluyla Avrupa’ya açılan sınır kapılarına sahip olan Edirnes, tarihi ve doğal güzellikleri ile dikkat çekiyor. Özellikle Meriç Nehri, tarihi, kültürel eserler ve ülkemizin Avrupa’ya kara ve demiryolu ile bağlantısını sağlayan 5 sınır kapısı şehri ön plana çıkarıyor.

Edirne’nin prim değeri yükseliyor!

Son yıllarda Edirne, emlak piyasasında satılık konut fiyat artışıyla adından söz ettiriyor. Kentsel dönüşüm, yatırım ve ulaşım projelerinin tüm hızla devam ettiği Edirne’nin prim değeri artıyor.  Bölgede hayata geçirilen ulaşım projeleri ile beraber şehrin cazibesinin artırılması hedefleniyor. Özelikle Edirne’de devam eden, İstanbul-Edirne hızlı tren hattının tamamlanmasıyla birlikte konut fiyatlarının artması bekleniyor. İstanbul-Edirne arası yolculuk süresini 45 dakikaya indirecek projenin 2020 yılında bitirilmesi planlanıyor. Ayrıca Edirne Büyükşehir Belediyesi tarafından Murat, Fatih ve Kocasinan mahallelerinde gerçekleştirilecek kentsel dönüşüm projesi ile bölgenin yenilenmesi ve değerlenmesi öngörülüyor. Peki, Edirne satılık daire fiyatları ne kadar? İşte Edirne emlak piyasası hakkında merak edilenler…

Edirne satılık daire fiyatları ne kadardan başlıyor?

Zingat.com Bölge Raporu 2018 Temmuz ayı verilerine göre, Edirne şehrinde ortalama konut metrekare fiyatları 1.699 TL olurken, konut yatırım geri dönüş süresi 18 yıl olarak hesaplanıyor. 2018 yılı emlak endeksi ve bölge raporunda Edirne satılık ev fiyatı ortalama 100 metrekare için, minimum 127 bin 451 TL, maksimum 212 bin 400 TL arasında değişiklik gösterirken, ortalama konut satış fiyatı 169 bin 934 TL olarak belirtiliyor.

Gayrimenkul yatırımı yapmak isteyen yatırımcılarının araştırdığı konuların başında satılık daire fiyatları geliyor. Satılık daire fiyatlarının yanı sıra, bölgedeki yatırım, ulaşım-altyapı projeleri ve konut yatırım geri dönüş süresi bir başka deyişle, amortisman süresi emlak yatırımcılarının ilgi odağındaki  diğer konular arasında yer alıyor. Ayrıca satılık daire alırken dikkat edilmesi gereken unsurlardan bazıları da şöyle; bölgedeki demografik bilgiler ve konutun sosyal alanlara yakınlığı.

Edirne kiralık daire fiyatları ne kadar?

Edirne’de Trakya Üniversitesi’nin olması nedeniyle bölgede kiralık daire talebi artış gösteriyor. Zingat.com Bölge Raporu verilerine göre, Edirne kiralık daire fiyatı ortalama 100 metrekare için, 592 TL ile 986 TL arasında değişirken, ortalama kira fiyatı 789 TL olarak gösteriliyor.

 


BENZER YAZILAR