Emlak sektöründe yarı zamanlı çalışabilmenin ipuçları

Yazıyı paylaş:

Emlak sektöründe yarı zamanlı çalışmak mümkün mü? Sabit bir geliri olan ve ikinci bir iş yapmak isteyenler ya da emlak sektörüne giriş yapmayı düşünenler yarı zamanlı çalışmayı tercih edebiliyor. Yarı zamanlı çalışmak için birçok sebebiniz olabilir. Mesela çocuk sahibi bir ebeveynseniz boş zamanlarınızda gayrimenkul danışmanlığı yapmak isteyebilirsiniz. Diğer yandan emlak sektöründe çalışmak istiyor ancak finansal olarak tereddütleriniz varsa yarı zamanlı gayrimenkul danışmanlığını ara dönem olarak görebilirsiniz. Peki, emlak sektöründe yarı zamanlı çalışmak avantaj mı yoksa dezavantaj mı? İşte emlak sektöründe yarı zamanlı çalışmanın avantaj ve dezavantajları…

Profesyonelliğe geçiş için ara dönem
Gayrimenkul danışmanı olmayı düşünen ancak finansal anlamda tereddüt yaşayanlar için yarı zamanlı gayrimenkul danışmanlığı daha az stres yaratabilir. Yarı zamanlı gayrimenkul danışmanlığı, mesleğe profesyonel anlamda geçişi kolaylaştırabilir. Finansal olarak beklentilerinin karşılandığını gören yarı zamanlı gayrimenkul danışmanı için bu geçiş dönemi olarak düşünülebilir.

Ebeveynler için çalışma fırsatı
Tam zamanlı çalışamayan çocuk sahibi ebeveynler de yarı zamanlı gayrimenkul danışmanlığını tercih edebiliyor. Ancak bunun birçok zorluğu da bulunuyor. Gayrimenkulde yarı zamanlı çalışmanın yanlış bir tarafı yoktur ancak bu noktada hizmet kalitenizi oldukça yukarıda tutmalısınız. Yarı zamanlı statünüzün hizmetlerinizi ve müşterilerinizle ilişkinizi etkilemesine izin vermemelisiniz.

Müşterilerinize yeterli zaman ayırabilir misiniz?
Peki yarı zamanlı çalışırken hangi zorluklarla karşılaşabilirsiniz? Öncelikle programınızı ayarlama konusunda zorluk yaşayabilirsiniz. Müşterileriniz her zaman sizinle görüşmek ve evleri kendi uygun vakitlerinde göre görmek isteyeceklerdir. Müşteriler için bu konu sizinle çalışmak için önemli bir kriterdir. Tarih ve saat konusunda esnek olmanız, müşterinizi mutlu edecektir. Ancak yarı zamanlı çalışırken bu pek mümkün olmayabilir.
Diğer bir yandan yarı zamanlı çalışmayı düşünüyorsanız teknolojiyi çok iyi kullanmalısınız. Randevu hatırlatma, data programları, e-posta gibi uygulamaların tüm detaylarına hâkim olarak zamandan tasarruf edebilirsiniz.

Emlak ofisi bulmakta zorlanabilirsiniz
Emlak şirketleri çalışanlarına ofis alanı, telefon, bilgisayar gibi hizmetler sağlar. Gayrimenkul danışmanları bütün gün ofiste bulunmaz aksine sürekli müşterileriyle görüşüp, ev ararlar. Ofiste olduklarında ise dataları düzeltmek, gerekli aramaları yapmak ya da mail atmak/cevaplamak gibi işlemlerini hallederler. Yarı zamanlı çalıştığınızda ofise gitmek çok fazla vaktinizi alacağından ve bu durum performansınızı etkileyeceğinden emlak şirketleri sizinle çalışmayı düşünmeyebilir.

Tükenmişlik sendromuna dikkat!
İki işi aynı anda yapmak tükenmişlik sendromuna sebep olabilir! İki işiniz olabilir ya da yarı zamanlı ebeveynlik yapabilirsiniz, ancak bir süre sonra her iki işe de yeterince zaman ayıramadığınızı düşünebilir ve kendinizi iyi hissetmeyebilirsiniz. Mesela hafta sonları sevdiklerinizle zaman geçirmek yerine yoğun bir şekilde ev gezdirmek zorunda kalmak bir süre sonra sorunlara neden olabilir.

 


BENZER YAZILAR