İlk kez ev alacaklar ne ister?

Yazıyı paylaş:

İlk kez ev almaya hazırlananların doğru seçimi yapmak ve doğru gayrimenkul yatırım kararı vermek için kriterleri neler? İşte yanıtları…

 

 

Satın alma hedefleri

Her şeyden önce ilk kez ev sahibi olanlar, tamamen kendilerine ait olacak bir konut ararlar. Ebeveynlerinden ayrı yaşayacakları evde bağımsız bir yaşam kurmak için komşu ilişkilerinden ve ziyaretlerinden uzak kalmak isteyebilirler. Aynı zamanda işlerine ve sosyal yaşamalarına yakın olan bölgelerle daha çok ilgilenirler.

 

“Zingat Bana Ev Bul” ev arama alışkanlıklarını değiştiriyor!

 

Motivasyonları

İlk kez ev alan çalışan gençler, özel yaşamının özel kalmasını ister. Herhangi bir olumsuzluk yaşamamak adına güvenli konutlar ve akıllı evlere ilgi duyabilirler. Özellikle ilk kez ev alacak evli çiftler site içinde, hayatlarını kolaylaştıracak ve neredeyse tüm ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri konutları daha konforlu buluyor.

 

Ev arama yöntemleri

Teknolojinin gelişmesiyle ev arama alışkanlığı da farklı bir boyuta taşındı. İlk kez ev alacak kişiler profesyonel tavsiyeye çok önem veriyor. Ev almadan internet üzerinden araştırma yapıyor ve diğer kullanıcıların yorumlarını da dikkate alıyor.

 

Emlak tercihi

En sık rastlanılan özelliklerinden biri de şehir merkezinde, kullanışlı ve çok büyük olmayan konutları tercih etmeleri. Buna ek olarak; yeni binalar, modern mimari, akıllı ev teknolojileri de ilgilerini çekiyor.

 

6 yılda 6 milyon konut satışı gerçekleşti

BENZER YAZILAR