Sivas’ta satılık daire arayanlar için ev fiyatları  

Yazıyı paylaş:

Türkiye İstatistik Kurumu 2017 verilerine göre, Sivas, 622 bin nüfusa sahiptir. Sivas, Anadolu’nun önde gelen şehirleri arasında yer alıyor. Aynı zamanda Sivas, Türkiye’nin yüzölçümü en büyük ikinci şehri olması özelliği ile öne çıkıyor. Geçmişten bugüne kadar birçok medeniyete ev sahipliği yapan şehir sosyal ve ekonomik açıdan günden güne gelişiyor.

 

Sivas emlak piyasası

Sivas şehri yeni projelerle gelişimini sürdürmeye devam ediyor.  Sivas’ta Merkez, Şarkışla, Yıldızeli, Suşehri, Gemerek, Zara, Kangal, Gürün, Divriği, Koyulhisar, Altınyayla, Hafik, Ulaş, İmranlı, Akıncılar, Gölova ve Doğanşar olmak üzere toplam 17 ilçe bulunuyor. 2017 TÜİK verilerine göre, şehrin en kalabalık ilçesi Merkez, en az nüfuslu ilçesi ise Doğanşar oldu. Sivas’ın Türkiye genelinde tüm illerle karayolu bağlantısı var, bu da bölgeyi pek çok yerden ayırıyor. Ulaşım ağı üzerinde bir kavşak noktası oluşturulan Anadolu şehirlerinden Sivas, gayrimenkul yatırımcıları için önemli bir konumda bulunuyor. Emlak piyasasıyla adından söz ettiren şehirde satılık daire fiyatları ne kadar? İşte Sivas emlak piyasasına dair bilinmeyenler…

 

Sivas satılık daire fiyatları ne kadar?

Sivas satılık ev seçeneğinin fazla olduğu bir şehir olarak adından söz ettiriyor. 2+1, 3+1 gibi farklı konut tiplerinin bulunduğu Sivas’ta gayrimenkul fiyatları yatırımcıların yakın merceğinde. Zingat.com Bölge Raporu 2018 Ağustos verilerine göre, Sivas şehrinde ortalama konut metrekare fiyatları 1.454 TL olurken, geri dönüş süresi 19 yıl olarak hesaplanıyor. 2018 yılı emlak endeksi ve bölge raporunda Sivas satılık ev fiyatı ortalama 100 metrekare için en düşük 109 bin 13 TL, en yüksek 181 bin 688 TL arasında değişirken, ortalama konut satış fiyatı 145 bin 350 TL olarak ölçümleniyor.  Konut fiyatlarının yanı sıra bölgenin güvenli olmasına, hastane ve alışveriş merkezi gibi sosyal alanlara yakınlığına dikkat etmelisiniz. Ayrıca bölgede yaşayanların sosyo-ekonomi durumunu ve daha fazlasını Zingat Bölge Raporu sayfasından öğrenebilirsiniz.

 

Sivas kiralık daire fiyatları ne kadar?

Cumhuriyet Üniversitesi’nin bulunduğu Sivas’ta çok sayıda öğrenci yaşıyor. Öğrenci sayısının fazla olması doğrudan bölgedeki kiralık daire fiyatlarının etkiliyor. Son yıllarda üniversite öğrencileri yurtların yanı sıra kiralık daireleri tutmayı tercih ediyor. Hal böyle olunca bölgede kiralık daire talebi artıyor. Zingat Bölge Raporu 2018 Ağustos ayı verilerine göre, Sivas kiralık daire fiyatları ise minimum 476 TL, maksimum 794 TL arasında değişiklik gösteriyor. Şehirde 100 metrekarelik bir dairenin ortalama kira fiyatı 635 TL olarak gösteriliyor. Bölgede kiraya verilen bir konutun konut yatırım geri dönüş süresi, bir başka deyişle amortisman süresi de 19 yıl olarak hesaplanıyor.

Sivas’ta yer alan satılık daire ilanları hakkında detaylı bilgi edinmek istiyorsanız, tüm Sivas satılık daireler için tıklayın!

 

 


BENZER YAZILAR