Samsun’un prim değeri artıyor!

Yazıyı paylaş:

Samsun, Karadeniz Bölgesi’nin batı kısmında yer alıyor.  Şehir aynı zamanda 1 milyonu aşkın nüfusa sahip olmasıyla dikkat çekiyor. Çarşamba ve Bafra Ovaları ve bu ovalara hayat veren Yeşilırmak ve Kızılırmak bölgeyi öne çıkarıyor. Tarihi ve doğal güzellikleriyle adından söz ettiren Samsun, ekonomi, sanayi, ticaret, ulaşım, eğitim ve sağlık alanında bölgenin en gelişmiş şehirlerinden.

Kentsel dönüşüm, ulaşım ve altyapı çalışmalarının ağırlık verildiği şehirde toplam 17 ilçe bulunuyor.  O ilçeler ise şöyle; İlkadım, Atakum, Bafra, Çarşamba, Canik, Vezirköprü, Terme, Tekkeköy, Havza, Alaçam, 19 Mayıs, Ayvacık, Kavak, Salıpazarı, Asarcık, Ladik ve Yakakent. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2017 verilerine göre; Samsun’un nüfusu en kalabalık ilçesi İlkadım, en az nüfusa sahip ilçesi Yakakent oldu.

 

Samsun emlak piyasası

Yeni projelerin artış gösterdiği Samsun’un prim değeri artıyor. Karadeniz’in büyük bir liman şehri olan Samsun, gayrimenkul sektöründe de önemli bir yere sahip. Peki, Karadeniz Bölgesi’nin konut pazarında öne çıkan şehri Samsun’da satılık daire fiyatları ne kadar? Samsun’un konutta kazandıran ilçesi hangisi? İşte Samsun emlak piyasasına dair merak edilenler….

 

Samsun satılık daire fiyatları ne kadar?

Zingat.com Bölge Raporu 2018 Ağustos ayı verilerine göre, Samsun satılık konut piyasasında son bir ayda satılık konut fiyatları yüzde 1.72 artış gösterdi. Samsun şehrinde ortalama konut metrekare fiyatları 1.481 TL olurken, konut yatırım geri dönüş süresi 19 yıl olarak hesaplanıyor. 2018 yılı emlak endeksi ve bölge raporunda Samsun satılık ev fiyatı ortalama 100 metrekare için, minimum 111 bin 53 TL, maksimum 185 bin 100 TL arasında değişirken, ortalama konut satış fiyatı 148 bin 71 TL olarak gösteriliyor.

 

Samsun kiralık daire fiyatları ne kadar?

Zingat.com Bölge Raporu verilerine göre, Samsun kiralık ev fiyatı ortalama 100 metrekare için, en düşük 498 TL, en yüksek 830 TL arasındayken, ortalama kira fiyatı 664 TL olarak belirtiliyor.

 

Samsun’un konutta kazandıran ilçesi: Atakum

Samsun’un satılık konut fiyatında en yüksek aylık artış oranına sahip ilçesi Atakum oldu. Zingat.com Bölge Raporu verilerine göre, Atakum satılık konut piyasasında son bir ayda satılık konut fiyatları yüzde 1.27 artış gösterdi. Atakum ilçesinde ortalama konut metrekare fiyatları 1.831 TL olurken, konut yatırım geri dönüş süresi 18 yıl olarak hesaplanıyor. 2018 yılı emlak endeksi ve bölge raporunda Atakum ilçesinde satın alınan 100 metrekarelik bir konutun ortalama fiyatı 137 bin 324 TL ile 228 bin 900 TL arasında değişiyor.

 

Samsun projeleri

Şehirde kentsel dönüşüm, ulaşım ve altyapı çalışmaları hızla sürüyor. Samsun’da kentsel dönüşümün devam ettiği yerler şöyle; Anadolu, Bafra, Çay Mahallesi, Gazi-Yeşilova, Gaziosmanpaşa Mahallesi, Kadıköy Mahallesi, Sanayi Mahallesi, Saathane Meydan projesi ve Zeytinlik. Ayrıca Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından planlanan ve bölgede devam eden başlıca ulaşım ve altyapı projeleri şöyle; Atakum-Kurupelit Yat Limanı, Atakum İlçesi Sahil Yolu Yapımı (Adnan Menderes Bulvarı) Gar-Tekkeköy Kavşağı Arası Tercihli Yol, Hafif Raylı Sistem (Metrobüs-Troleybüs) Projesi ve Samsun-Kuş Cenneti Arası Sahil Düzenlemesi.

Samsun’da bulunan satılık daire ilanlarını yakından görüntülemek istiyorsanız, tüm Samsun satılık daireler için tıklayın!


BENZER YAZILAR