Giresun satılık daire fiyatları ne kadar?

Yazıyı paylaş:

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2017 verilerine göre, 437 bin 393 nüfusa sahip olan Giresun, Karadeniz Bölgesi’nde yer alıyor. Tarihi ve doğal güzellikler ile dikkat çeken Giresun’un ekonomisi, tarıma, balıkçılık ve tarıma dayalı sanayiye dayanıyor. Doğu Karadeniz Bölgesi’nde Karadeniz, Trabzon, Gümüşhane, Erzincan, Sivas ve Ordu arasında yer alan Giresun, fındık ve kirazı ile meşhurdur. Giresun’u öne çıkaran başlıca yerler ise şöyle; Giresun Kalesi, Kulakkaya Yaylasi, Kuzalan Şelalesi, Sis Dagi, Giresun Adası, Bedrama Kalesi, Giresun Müzesi ve Kuzalan Tabiat Parkı. Gölleri ve akarsuları ile adından söz ettiren Giresun’da Karadeniz’in tek adası Giresun Adası mevcuttur.  Giresu’nda toplam 16 ilçe bulunuyor. O ilçeler ise şöyle; Merkez, Bulancak, Espiye, Tirebolu, Görele, Şebinkarahisar, Dereli, Keşap, Yağlıdere, Piraziz, Eynesil, Alucra, Çamoluk, Güce, Çanakçı ve Doğankent.  2017 TÜİK verilerine göre, şehrin en kalabalık ilçesi Merkez, en az nüfuslu ilçesi ise Doğankent oldu.

 

Yeni projelerin arttığı Giresun, hızla gelişmeye devam ediyor. Satılık ve kiralık fiyatlarının yakından takip edildiği şehirde emlak piyasası önemli bir yere sahip. Peki Giresun’da satılık daire fiyatları son bir ayda ne kadar arttı? Giresun satılık daire fiyatları ne kadar? İşte Giresun emlak piyasasına dair merak edilenler…

 

Giresun satılık daire fiyatları 113 bin 247 TL’den başlıyor!

Farklı konut tiplerinin yer aldığı Giresun’da hemen hemen her bütçeye uygun konut bulmak mümkün. Zingat Bölge Raporu 2018 Ağustos ayı verilerine göre, Giresun satılık konut piyasasında son bir ayda satılık konut fiyatları yüzde 2 artış gösterdi. Giresun şehrinde ortalama konut metrekare fiyatları 1.510 TL olurken, konut yatırım geri dönüş süresi 20 yıl olarak hesaplanıyor. 2018 yılı emlak endeksi ve bölge raporunda Giresun satılık ev fiyatı ortalama 100 metrekare için, minimum 113 bin 247 TL ile maksimum 188 bin 700 TL arasında değişirken, ortalama konut satış fiyatı 150 bin 996 TL olarak belirtiliyor. Konut fiyatlarının yanı sıra bölgedeki demografik bilgileri ve sosyo-ekonomik durumu da incelemelisiniz. Ayrıca bölge güvenli mi? Hastane ve sosyal alanlara yakın mı? Bütün bunlar için kapsamlı bir araştırma yapmalı ve bütçenizi belirlemelisiniz.

 

Giresun kiralık daire fiyatları ne kadar?

Zingat Bölge Raporu 2018 Ağustos ayı verilerine göre, Giresun kiralık ev fiyatı ortalama 100 metrekare için 473 TL ile 789 TL arasında değişiklik gösterirken, ortalama kira fiyatı 631 TL olarak belirtiliyor.

 

Giresun demografik bilgiler

Giresun’da nüfusun çoğunluğunu 0-14 yaş aralığı oluşturuyor. Bölgede yaşayanların yüzde 62’si evli, yüzde 25’nin medeni durumu ise bekâr. Eğitim durumunu incelediğimizde ise yüzde 27.3 ile ilkokul mezunlarının ağırlıkta olduğunu görüyoruz.

 


BENZER YAZILAR