Üniversite öğrencileri için Kadıköy kiralık daire fiyatları 

Yazıyı paylaş:

Üniversite tercih sonuçları açıklandı ve öğrenciler ise kiralık daire arayışına koyulmaya başladı. Üniversiteyi İstanbul’da kazananlar ise bölgede kira fiyatlarını yakından takip etmeye koyuldu.  39 ilçenin bulunduğu İstanbul’da kiralık daire arayışı hızlanıyor.  Kadıköy ilçesi ise öğrencilerin en çok tercih ettiği yerlerin başında geliyor. Peki, Kadıköy İstanbul’un neresinde? İşte Kadıköy hakkında bilinmeyenler…

İstanbul’un gözde ilçeleri arasında yer alan, Kadıköy, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2017 verilerine göre, 451 bin 453 nüfusu sahip. Anadolu Yakası’nın en eski ve değerli ilçelerinin başında gelen Kadıköy’ü öne çıkaran başlıca yerler ise şöyle; Haydarpaşa Garı, Kadıköy Boğa Heykeli ve Moda Sahili. Sahil bandındaki konumuyla dikkat çeken Kadıköy, İstanbul’un hemen hemen her yerinden kolayca ulaşımın sağlandığı bir ilçe olarak adından söz ettiriyor.

Kadıköy’de yatırım, kentsel dönüşüm ve ulaşım çalışmaları tüm hızla devam ediyor. Şehrin hareketli ilçelerinden Kadıköy emlak sektörü için önemli bir yere sahip. İstanbul’un yaşam kalitesi ve eğitim düzeyi en yüksek ilçelerinden Kadıköy, satılık ve kiralık daire alternatifinin fazla olduğu yerlerden.  Yeni projelerin artış gösterdiği çoğu kişinin yaşamak istediği İstanbul ilçelerinden. Peki, Kadıköy kiralık daire fiyatları ne kadardan başlıyor? Kadıköy’de kiralık daire ararken dikkat edilmesi gereken maddeler neler?  İşte Kadıköy’de kiralık daire ararken bilinmesi gerekenler:

 

Kadıköy kiralık daire fiyatları ne kadar?

İstanbul Kadıköy’ün üniversitelere yakın bir lokasyonda bulunması ve bölgede çok fazla üniversitenin olması kiralık daire arayışını hızlandırıyor. Zingat.com Bölge Raporu 2018 Ağustos ayı verilerine göre, Kadıköy kiralık ev fiyatı ortalama 100 metrekare için minimum, 1.745 TL, maksimum 2 bin 909 TL arasında değişirken, ortalama kira fiyatı 2 bin 327 TL bin 362 TL olarak belirtiliyor. İlçede kiraya verilen bir konutun yatırım geri dönüş süresi, bir başka deyişle amortisman süresi 27 yılı buluyor.

 

Kadıköy’de kiralık daire ararken dikkat edilmesi gerekenler: 

  • İstanbul’un değerli ilçesi Kadıköy’de kiralık daire ararken öncelikle bütçenizi belirmelisiniz. Ardından bütçenize uygun evleri karşılaştırmalısınız.
  • Bütçenize uygun olan daireyi yakından incelemeli ve kararınızı vermelisiniz.
  • Kadıköy’ün hangi mahallesinde yaşamak istiyorsunuz? Oturmak istediğiniz mahalle; hastane, okul ve alışveriş merkezi gibi yerlere yakın mı? Bölgede kira fiyatları ne kadardan başlıyor? Bu ve buna benzer sorulara cevap bulmak istiyorsanız kapsamı bir araştırma yapmalısınız.
  • Oturacağınız daire ile ilgili tüm detayları ev sahibinden öğrenmelisiniz.
  • Kiralık daireyi tutma kararı aldıysanız, kira sözleşmesini hazırlamadan önce bazı hususlara dikkat etmelisiniz. Örneğin; Depozito ne kadar? Dairenin tamirat masrafları kime ait olacak? Kira artış oranı gibi ayrıntıları sözleşmeyi imzalamadan belirlemelisiniz.

 


BENZER YAZILAR