Üsküdar kiralık daire fiyatları ne kadar?

Yazıyı paylaş:

İstanbul Anadolu Yakası’nın gözde ilçelerinden Üsküdar, Beykoz ve Kadıköy arasında bulunuyor. Tarihi ile dikkat çeken Üsküdar, bölgenin en eski ilçelerinden biri olarak dikkat çekiyor. İstanbul Boğazı’na kıyısı olan Üsküdar’ın en önemli simgesi hiç şüphesiz ki Kız Kulesi. Şehrin yaşanabilir ilçelerinin başında gelen Üsküdar, sahil şeridinde yer alıyor. Sahil şeridindeki konumuyla öne çıkan Üsküdar’da yeni projeler artış gösteriyor. Son yıllarda satılık konut fiyat artışıyla adından söz ettiren Üsküdar’da emlak fiyatları yakından takip ediliyor. Ulaşım, kentsel dönüşüm projeleri ile dikkat çeken Üsküdar, satılık ve kiralık daire arayanların uğrak yerlerinden. Peki, Üsküdar kiralık daire fiyatları ne kadar? Üsküdar’da yer alan projeler neler? İşte Üsküdar’da kiralık daire arayanların bilmesi gerekenler…

 

Üsküdar kiralık daire fiyatları 1.332 TL’den başlıyor!

Üsküdar’ üniversitelerin yer alması ve çevredeki üniversitelere yakın bir lokasyonda olması bölgede kiralık daire talebini artıran nedenlerin başında geliyor. Son yıllarda yurtlarda kalmak istemeyen öğrenciler kiralık daire tutmayı tercih ediyor.  Zingat.com Bölge Raporu verilerine göre, Üsküdar kiralık ev fiyatı ortalama 100 metrekare için minimum 1.332 TL, maksimum 2 bin 220 TL arasında değişirken, ortalama kira fiyatı 1.776 TL olarak gösteriliyor. Ilçede kiraya verilen bir konutun yatırım geri dönüş süresi, bir başka deyişle amortisman süresi 23 yıl olarak hesaplanıyor.

 

Üsküdar ulaşım projeleri ile adından söz ettiriyor!

Üsküdar’da Marmaray, metro, vapur, otobüs ve minibüs gibi toplum taşıma imkânlarının olması bölgenin en büyük avantajlarından. Bu toplu taşıma araçlarını kullanarak İstanbul’un hemen hemen her yerinden Üsküdar’a kolaylıkla ulaşmak mümkün. Ulaşım projeleri ile adından söz ettiren Üsküdar’da, geçtiğimiz yıl Anadolu Yakası’nın ikinci büyük metro hattı olan Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy-Sancaktepe metrosunun ilçede yer alması emlak fiyatlarını arttırdı.

 

Üsküdar’da kentsel dönüşüm çalışmaları sürüyor!

Üsküdar ilçesinde en fazla proje üretilen konuların başında kentsel dönüşüm yer alıyor. İstanbul’da kentsel dönüşümün hızla devam ettiği Üsküdar’da kentsel dönüşüm, Üsküdar Belediyesi tarafından “örnek dönüşüm” olarak adlandırılıyor. Üsküdar’ın Yavuztürk, Güzeltepe, Kirazlıtepe ve Sultan Murat mahallerinde kentsel dönüşüm için adım atıldı. İstanbul’un deprem riski taşıyan bir bölge olması nedeniyle, Üsküdar’da kentsel dönüşüm çalışmaları hızla sürüyor.

İstanbul’un gözde ilçesi Üsküdar’da yer alan kiralık daire ilanlarını yakından incelemek istiyorsanız, tüm Üsküdar kiralık daireler için tıklayın!


BENZER YAZILAR