Üniversite öğrencileri için Beşiktaş kiralık daire fiyatları

Yazıyı paylaş:

Üniversite tercih sonuçlarının açıklamasıyla beraber kiralık daire arayışı başladı. Beşiktaş ise İstanbul’da öğrencilerin ilgi gösterdiği ilçelerin başında geliyor. Peki, Beşiktaş şehrin neresinde? İşte Beşiktaş hakkında bilinmeyenler…

Beşiktaş, İstanbul Avrupa Yakası’nın önde gelen ilçeleri arasında yer alıyor. Şehrin eğitim düzeyi ve yaşam kalitesi en yüksek ilçelerinin başında gelen Beşiktaş, sahil bandındaki konumuyla dikkat çekiyor. İlçede Dikilitaş, Akat, Konaklar, Gayrettepe, Nisbetiye, Etiler, Mecidiye, Türkali, Ortaköy, Ulus, Vişnezade, Yıldız, Levazım, Bebek, Abbasağa, Muradiye, Kültür, Arnavutköy, Cihannüma, Balmumcu, Levent, Kuruçeşme, Sinanpaşa olmak üzere toplam 23 mahalle bulunuyor. Arnavutköy, Aşiyan, Balmumcu, Bebek, Beşiktaş, Kuruçeşme, Ortaköy ve Yıldız ise bölgenin tarihi mahalleleri olarak öne çıkıyor. Satılık ve kiralık daire seçeneğinin fazla olduğu Beşiktaş’ta emlak sektörü ise önemli bir yere sahip. İstanbul’un konut pazarında öne çıkan ilçelerinden Beşiktaş’ta kiralık daire fiyatları yakından takip ediliyor. Peki, Beşiktaş’ta kiralık daire ararken nelere dikkat edilmeli? Beşiktaş kiralık daire fiyatları ne kadar? İşte Beşiktaş ilçesinde kiralık daire arayanlar için önemli bilgiler…

 

Beşiktaş’ta kiralık daire ararken dikkat edilmesi gerekenler:  

-İstanbul’un gözde ilçelerinden Beşiktaş’ta kiralık daire aramadan önce ilk olarak kriterlerinizi belirmelisiniz. Nasıl bir ev istiyorsunuz? Küçük mü, büyük mü? Giriş kat mı yoksa, en üst katta mı oturmak istiyorsunuz? Tüm bu sorulara yanıt bulup, kararınızı vermelisiniz.

– Kiralık daire ararken iyi bir araştırma yapmanız şart! Bunun için de işe öncelikle fiyat araştırmasıyla başlamalısınız. Sonrasında oturmak istediğiniz kiralık dairenin işyerinize ve sosyal alanlara yakınlığına dikkat etmelisiniz.

– Kiralık daire arayışında beğendiğiniz evi yakından incelemelisiniz. Evde tadilat gerektiren bir durum olup, olmadığını ve aklınıza takılan tüm detayları ev sahibine sormalısınız.

-Tutacağınız dairenin aylık apartman giderlerini öğrenmelisiniz.

-Kira sözleşmesi hazırlarken; kira tutarı, yıllık kira artış oranı, depozito, masraflar, evi teslim alma-teslime etme şekilleri, apartman aidatı, evin teslim koşulları ve ödeme zamanı gibi ayrıntıların sözleşmede yer almasına dikkat etmelisiniz.

 

Beşiktaş kiralık daire fiyatları ne kadardan başlıyor?

Zingat.com Bölge Raporu 2018 Ağustos ayı verilerine göre, Beşiktaş kiralık ev fiyatı ortalama 100 metrekare için, 2 bin 604 TL ile 4 bin 340 TL arasında değişirken, ortalama kira fiyatı 3 bin 472 TL olarak belirtiliyor.

 

 


BENZER YAZILAR