Kastamonu konut piyasası

Yazıyı paylaş:

Karadeniz Bölgesi’nde yer alan Kastamonu, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2017 verilerine göre, 372 bin 373 nüfusa sahiptir. Anadolu’nun zengin tarihe sahip şehirleri arasında gelen Kastamonu’da toplam 20 ilçe bulunuyor. Şehrin doğusunda Sinop, güneyinde Çankırı, kuzeybatısında Bartın, kuzeyinde Karadeniz, batısında Karabük, güneydoğusunda da Çorum yer alıyor. Türkiye’nin Karadeniz’e en geniş sahili olan bir şehir olarak adından söz ettiren bölgede deniz ve kış turizmi öne çıkıyor. Ilgaz Dağı isek kış turizmi merkezi olarak bölgede dikkat çekiyor.

 

Kastamonu emlak piyasası

Kastamonu’da emlak sektörü gayrimenkul yatırımcılarının ilgi odağında. Peki, Kastamonu satılık daire fiyatları ne kadar? Kastamonu projeleri neler? İşte Kastamonu emlak piyasasına dair merak edilenler…

 

Kastamonu satılık daire fiyatları ne kadar?

Yeni projelerin artış gösterdiği Kastamonu’da hemen hemen bir bütçeye uygun konut bulmak mümkün. Zingat.com Bölge Raporu 2018 Ağustos ayı verilerine göre, Kastamonu satılık konut piyasasında son bir ayda satılık konut fiyatları yüzde 1.73 artış gösterdi. Kastamonu şehrinde ortalama konut metrekare fiyatları 1.898 TL olurken, konut yatırım geri dönüş süresi 26 yıl olarak hesaplanıyor. 2018 yılı emlak endeksi ve bölge raporunda Kastamonu satılık ev fiyatı ortalama 100 metrekare için, 142 bin 354 TL ile 237 bin 300 TL arasında değişirken, ortalama konut satış fiyatı 189 bin 805 TL olarak belirtiliyor. Konut fiyatlarının yanı sıra bölgenin güveli olup, olmadığı?  Hastane, alışveriş merkezi gibi sosyal alanlara yakınlığına dikkat etmelisiniz. Ayrıca bölgede yaşayanların, sosyo-ekonomik durumunu da yakından incelemelisiniz.

 

Kastamonu kiralık daire fiyatları ne kadar?

Zingat.com Bölge Raporu verilerine göre, Kastamonu kiralık daire fiyatı ortalama 100 metrekare için 449 TL ile 749 TL arasında değişirken, ortalama kira fiyatı ise 599 TL olarak belirtiliyor.

 

Kastamonu projeleri neler? 

Şehirde Kastamonu Belediyesi tarafından birçok proje planlanıyor. O projelerden bazıları ise şöyle; Kastamall Otel, Park Orman Toplu Konut projesi Vadi Park, teleferik, alışveriş merkezi ve rezidans projesi. 120 milyon TL değerindeki Kastamall Otel, AVM ve rezidans projesinde sona geliniyor. Proje sona erdiğinde bölgenin ticari hareketliliğinin canlanması ve istihdamın artırılması hedefleniyor. Park Orman Toplu Konut projesiyle beraber de dar gelirli vatandaşların kira öder gibi ev sahibi olması planlanıyor. Batı Karadeniz Bölgesi’nin en büyük yaşam alanı olan Vadi Park projesinde ise; 150 odalı otel, spor alanı, at ve binicilik kulübü, 4 adet tenis kortu, botanik parkı, hayvanat bahçesi, halk eğitim merkezi, 200 kişi kapasiteli yurt, 1500-2000 kişilik amfi tiyatro, gölet, kafe, restoran, otopark alanları, 14 adet mini köşk, 2 adet basketbol sahası ve birçok sosyal alan bulunuyor.

Kastamonu’da yer alan satılık daire ilanlarını yakından incelemek istiyorsanız, tüm Kastamonu satılık daireler için tıklayın!


BENZER YAZILAR