Sivas kiralık daire fiyatları ne kadar?

Yazıyı paylaş:

Yaklaşık olarak Türkiye İstatistik Kurumu 2017 verilerine göre, 622 bin nüfusa sahip olan Sivas, Anadolu’nun önde gelen şehirleri arasında yer alıyor. Türkiye’nin yüzölçümü en büyük ikinci şehri olan Sivas, geçmişten günümüze birçok medeniyete ev sahipliği yaptı. Sosyal ve ekonomik açıdan günden güne gelişen Sivas’ın Türkiye genelinde tüm illerle karayolu bağlantısı mevcuttur. Ulaşım ağı üzerinde bir kavşak noktası oluşturulan Anadolu şehirlerinden Sivas yeni projelerle gelişimini sürdürmeye devam ediyor.

Sivas’ta Merkez, Şarkışla, Yıldızeli, Suşehri, Gemerek, Zara, Kangal, Gürün, Divriği, Koyulhisar, Altınyayla, Hafik, Ulaş, İmranlı, Akıncılar, Gölova ve Doğanşar olmak üzere toplam 17 ilçe bulunuyor. 2017 TÜİK verilerine göre, şehrin en kalabalık ilçesi Merkez, en az nüfuslu ilçesi ise Doğanşar oldu. Emlak yatırımcıları için önemli bir konumda bulunan Sivas emlak piyasasıyla da dikkat çekiyor. Peki, Sivas kiralık daire fiyatları ne kadar? İşte Zingat Bölge Raporu 2018 Ağustos ayı verilerine göre Sivas kiralık daire fiyatları:

 

Sivas kiralık daire fiyatları 476 TL’den başlıyor!

Türkiye’nin 13. üniversitesi olarak kurulan Cumhuriyet Üniversitesi’nin yer aldığı şehirde çok sayıda öğrenci bulunuyor. Öğrenci sayısının fazla olması doğrudan bölgedeki emlak piyasasını etkiliyor. Üniversite öğrencileri yurtların yanı sıra kiralık daireleri de tutmayı tercih ediyor. Dolayısıyla kiralık daire ilanları yakından takip ediliyor. Zingat Bölge Raporu 2018 Ağustos ayı verilerine göre, Sivas kiralık ev fiyatları ise minimum 476 TL, maksimum 794 TL arasında değişiklik gösteriyor. Şehirde 100 metrekarelik bir dairenin ortalama kira fiyatı 635 TL olarak ifade ediliyor. Kiraya verilen bir konutun yatırım geri dönüş süresi bir başka deyişle amortisman süresi 19 yıl olarak hesaplanıyor.

 

Sivas’ta kiralık daire ararken dikkat edilmesi gerekenler:

  • İç Anadolu Bölgesi’nin konut pazarında öne çıkan şehrinde kiralık daire ararken kapsamlı bir araştırma yapmalısınız.
  • Bütçenizi ve oturmak istediğiniz yeri belirmelisiniz.
  • Beğendiğiniz ve kiralamak istediğiniz daireyi yakından incelemelisiniz.
  • Evin tesisatının sağlam olup olmadığı ve aylık apartman giderleri gibi detayları öğrenmelisiniz.
  • Yaşamak istediğiniz eve karar verdiyseniz, kira sözleşmesini hazırlarken bazı noktaları gözden kaçırmamalısınız. Kira sözleşmesini imzalamadan önce; Tamirat masrafları kime ait olacak? Depozito ne kadar? Kira devredilebilir mi? Bu ve buna benzer bütün sorulara yanıt bulmalısınız.

 

 


BENZER YAZILAR