Trabzon konut piyasası

Yazıyı paylaş:

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2017 verilerine göre, 786 bin 326 kişilik nüfusa sahip olan Trabzon, Karadeniz Bölgesi’nin doğası ve tarihi ile adından söz ettiren şehirlerinin başında geliyor. Trabzon’da çok sayıda tarihi yer bulunuyor. O yerlerden başlıcaları şunlar; Sümela Manastır, Ayasofya, Uzungöl ve Ortahisar. Ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayanan bölgede, Ortahisar, Akçaabat, Araklı, Of, Yomra, Arsin, Vakfıkebir, Sürmene, Maçka, Beşikdüzü, Çarşıbaşı, Tonya, Düzköy, Çaykara, Şalpazarı, Hayrat, Köprübaşı ve Dernekpazarı olmak üzere toplam 18 ilçe bulunuyor. Yamaç paraşütü, trekking, kano spor, dağcılık parkurları gibi doğa sporlarının yapıldığı bölgede yayla ve doğa turizmi ön plana çıkıyor.  Her yıl pek çok turisti ağırlayan Trabzon’da turizm merkezi olarak ilan edilen, Araklı Turizm Merkezi, Akçaabat-Karadağ, Tonya-Armutlu-Erikbeli, Araklı-Yeşilyurt-Yılantaş, Maçka-Şolma, Araklı-Pazarcık ve Sisdağı Turizm Merkezi yayla turizminde önemli bir ivme kazandı.

 

Trabzon’da konut fiyatları artış gösteriyor!

Gayrimenkul sektöründe de son birkaç yıl içinde konut fiyat artışıyla dikkat çeken Trabzon, yabancı yatırımcıların tercih ettiği şehirlerden. Şehirde satılık daire fiyatları ne kadardan başlıyor? Yeni projelerin artış gösterdiği Trabzon’da yer alan mevcut projeler neler?  İşte Trabzon satılık daire piyasasına dair merak edilenler…

 

Trabzon satılık daire fiyatları 138 bin 575 TL’den başlıyor!

Farklı konut tiplerinin bulunduğu Trabzon’da her bütçeye uygun ev bulmak mümkün. Fakat yapmanız gereken satılık daire arayışında bütçenizi belirlemek ve araştırmak yapmak olmalıdır.  Araştırma sırasında oturmak istediğiniz bölgenin güvenli olup olmadığına, hastane, alışveriş merkezi gibi yerlere yakınlığa dikkat etmelisiniz. Zingat.com Bölge Raporu 2018 Ağustos ayı verilerine göre, Trabzon satılık ev fiyatı ortalama 100 metrekare için 138 bin 575 TL, 230 bin 958 TL arasında değişirken, ortalama konut fiyatı satış fiyatı 184 bin 766 TL olarak belirtiliyor. Trabzon’da ortalama konut metrekare fiyatları 1.848 TL oldu. Bölgede konut yatırım geri dönüş süresi, bir başka deyişle amortisman süresi 25 yıl olarak hesaplanıyor.

 

Trabzon projeleri neler?

Trabzon projeleri hızla artmaya başladı. Bölgede Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen ve devam eden kentsel dönüşüm projeleri şöyle; Zağnos Vadisi Kentsel Dönüşüm, Tabakhane Kentsel Dönüşüm, Çömlekçi 1.Etap Kentsel Dönüşümü, Çömlekçi 2.Etap Kentsel Dönüşüm ve Kanuni Bulvarı. Şehirde devam eden başlıca projeleri ise şöyle sıralayabiliriz; Trabzon Botanik Park ve Sahil Dolgu projesi. Hafif raylı sistem de projelendirilen ve proje aşamasında olan yeni çalışmalar arasında yer alıyor.

 

 


BENZER YAZILAR