Mersin emlak piyasası

Yazıyı paylaş:

Mersin, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2017 verilerine göre, 1 milyon 793 bin 931 nüfusu ile Türkiye’nin en kalabalık on birinci şehri olarak adından söz ettiriyor. Mersin, Akdeniz Bölgesi’nin önde gelen şehirlerinden biri olarak da dikkat çekiyor. Ülkemizin en büyük limanlarından birine sahip olan Mersin’in ekonomisi; tarım, ticaret ve sanayiye dayanıyor. Deniz ve yayla turizmi potansiyeli oldukça yüksek olan Mersin, hızla gelişmeye devam ediyor.

 

Emlak piyasasının yakından takip edildiği Mersin, yazlık konut aramalarının en yüksek olduğu yerlerden. Farklı konut tiplerinin bulunduğu Mersin’de her bütçeye uygun ev bulmak mümkün. Akdeniz’in konutta kazandıran şehri Mersin’de toplam 13 ilçe bulunuyor. Aynı zamanda Mersin’in sahil şeridinde bulunan ilçelerindeki konutlar oldukça ilgi görüyor. Peki, Mersin satılık daire fiyatları ne kadar? Mersin’in konutta kazandıran ilçesi hangisi?  İşte Mersin konut piyasası hakkında merak edilenler…

 

Mersin satılık daire fiyatları ne kadar?

Zingat.com Bölge Raporu 2018 Ağustos ayı verilerine göre, 2018 yılı emlak endeksi ve bölge raporunda Mersin satılık ev fiyatı ortalama 100 metrekare için, 111 bin 124 TL ile 186 bin 874 TL arasında değişirken, ortalama konut satış fiyatı 149 bin 499 TL olarak belirlendi. Mersin’de ortalama konut metrekare fiyatları 1.495 TL olurken, konut yatırım geri dönüş süresi 17 yıl olarak hesaplanıyor.

 

Mersin kiralık daire fiyatları 533 TL’den başlıyor!

Zingat.com Bölge Raporu verilerine göre, her bütçeye uygun konutların bulunduğu Mersin’de ortalama 100 metrekarelik bir dairenin kira fiyatı minimum 541 TL, maksimum 901 TL arasında değişirken, ortalama kira fiyatı 721 TL olarak gösteriliyor.

 

Mersin’in Erdemli ilçesi konutta kazandırıyor!

Mersin genelinde satılık konut fiyatında, en yüksek aylık artış oranına sahip ilçe Erdemli oldu. Zingat.com Bölge Raporu 2018 Ağustos ayı verilerine göre, Erdemli ilçesinde ortalama konut metrekare fiyatları 1.567 TL olurken, geri dönüş süresi 23 yılı buluyor. 2018 yılı emlak endeksi ve bölge raporunda Erdemli’de satın alınan 100 metrekarelik bir konutun ortalama fiyatı, en düşük 117 bin 503 TL, en yüksek 195 bin 800 TL arasında değişiyor.

 

Mersin’de yeni projeler artıyor!

Mersin’de yeni projeler artış gösteriyor! Akdeniz’in yıldızı parlayan şehri Mersin’in en dikkat çeken projesi ise Hafif Raylı Sistem. Bölgede ulaşım sorununu çözmek amacıyla hayata geçirilen Ulaşım Master Planı kapsamında hazırlanan Hafif Raylı Sistem Projesi’nin, 2021 yılında hizmete açılması planlanıyor.

 


BENZER YAZILAR