Konya satılık daire fiyatları ne kadar?

Yazıyı paylaş:

Konya, 2 milyonu aşan nüfusu ile Türkiye’nin en kalabalık yedinci şehri olarak dikkat çekiyor. Türkiye’de deprem riskinin en az olduğu bölgelerinden Konya, aynı zaman yüz ölçümü en büyük şehir olarak adından söz ettiriyor.

Konya, İç Anadolu Bölgesi’nin tarım, sanayi, ticaret ve turizm açısından önemli şehirleri arasında geliyor. Yatırım, ulaşım gibi yeni projelerin hayata geçirildiği şehirde emlak fiyatları yakından izleniyor. 2018 yılının sonunda çalışmalarına başlanması planlanan metro projesiyle birlikte bölgede konut fiyatlarının artması bekleniyor. Peki, Konya satılık daire fiyatları ne kadar? Konya’da satılık konut fiyatları son bir ayda ne kadar artış gösterdi? İşte Konya konut piyasasına dair merak edilenler…

 

Konya satılık daire fiyatları 115 bin 292 TL’den başlıyor!

Türkiye’de deprem riskinin en az olduğu bölgelerinden Konya’da satılık ve kiralık daire fiyatları gayrimenkul yatırımcıların ilgi odağında. Zingat.com Bölge Raporu 2018 Ağustos verilerine göre, Konya satılık ve kiralık daire fiyatları gayrimenkul yatırımcıların ilgi odağında. Zingat.com Bölge Raporu 2018 Ağustos verilerine göre, Konya satılık konut piyasasında son bir ayda satılık konut fiyatları yüzde 0.49 artış gösterdi. Konya şehrinde ortalama konut metrekare fiyatları 1.537 TL olurken, konut yatırım geri dönüş süresi 18 yıl olarak hesaplanıyor. 2018 yılı emlak endeksi ve bölge raporunda Konya satılık ev fiyatı ortalama 100 metrekare için, minimum 115 bin 292 TL, maksimum 192 bin 200 TL arasında değişirken, ortalama konut satış fiyatı 153 bin 723 TL olarak gösteriliyor.

 

Konya kiralık daire fiyatları ne kadar?

Zingat.com Bölge Raporu 2018 Ağustos verilerine göre, ortalama 100 metrekarelik bir dairenin kira fiyatı, 533 TL ile 888 TL arasında değişiklik gösteriyor. İlçede ortalama kira fiyatı 710 TL olarak ölçümleniyor.

 

Konya metrosu ne zaman tamamlanacak?

Ulaşım projeleriyle dikkat çeken Konya’da hızlı tren kullanarak pek çok şehre gitmek mümkün. Hızlı trenle; Konya-İstanbul arası 4 saat 20 dakika, Konya-Ankara 1 saat 35 dakika, Konya-Eskişehir 1 saat 42 dakika sürüyor. Bölgede yeni hızlı tren demiryolu yapım ve planlama çalışmaları devam ediyor.  Şehirdeki önemli ulaşım projeleri ise şöyle; Konya-Karaman-Taşucu hattı, Antalya-Konya-Aksaray-Nevşehir-Kayseri Hızlı Tren projesi. Ayrıca merakla beklenen Konya metrosunun 2020 yılında tamamlanması bekleniyor.

 

Konya konut projeleri ile dikkat çekiyor!

Son yıllarda Konya’da artış gösteren konut projeleri ile konut sahibi olmak isteyen kişi sayısı da artıyor. Siz de Konya’da ev sahibi olmak istiyor ve Konya genelinde yer alan satılık daire ilanlarını incelemek istiyorsanız, tüm Konya satılık daireler için tıklayın!


BENZER YAZILAR