Kayseri kiralık daire fiyatları ne kadardan başlıyor?

Yazıyı paylaş:

Türkiye’nin en kalabalık 15. şehri Kayseri, toplam 1 milyon 376 bin 722 kişilik nüfusa sahip olmasıyla dikkat çekiyor. Anadolu’nun hızla kalkınan illeri arasında gelen Kayseri, İç Anadolu Bölgesi’nde yer alıyor. Turizm ve eğitim olanaklarıyla ön plana çıkan Kayseri’nin ekonomisinde sanayi ve ticaret ağırlıkta. Kış turizminde tercih edilen yerlerin başında gelen Kayseri’de Türkiye’nin en yüksek beşinci dağı Erciyes bulunuyor. Özellikle kışın pek çok turisti ağırlayan Kayseri, hızla gelişmeye devam ediyor.

 

Kayseri akıllı şehre dönüşüyor!

Kayseri’nin 2023 yılına kadar “Akıllı Şehirlere Dönüşüm Hareketi” kapsamında akıllı şehir haline dönüştürülmesi planlanıyor. Projede yürütülen çalışmalara ilk olarak Kayseri’de başlanması, bölgenin en büyük avantajları arasında yer alıyor.

 

Kayseri emlak piyasası

Barınma en temel ihtiyaçların başında geliyor. Hal böyle olunca Kayseri’de ev arayanlar kiralık daire fiyatlarını yakından takip ediyor. Konut fiyat artışıyla son yıllarda emlak sektörünün yıldızı parlayan şehirlerinden Kayseri’de yeni projeler artıyor. Peki, konut fiyat artışı ile dikkat çeken Kayseri’de kiralık daire fiyatları ne kadar? İşte Kayseri’de kiralık daire arayanların bilmesi gerekenler:

 

Kayseri satılık daire fiyatları ne kadar?

Zingat.com Bölge Raporu 2018 Ağustos ayı verilerine göre, Kayseri satılık konut piyasasında son bir ayda satılık konut fiyatları yüzde 1.24 artış gösterdi. Kayseri şehrinde ortalama konut metrekare fiyatları 1.304 TL oldu. 2018 yılı emlak endeksi ve bölge raporunda Kayseri satılık ev fiyatı ortalama 100 metrekare için minimum 97 bin 828 TL, maksimum 163 bin TL arasında değişiyor, ortalama konut satış fiyatı ise 130 bin 437 TL olarak gösteriliyor.

 

Kayseri kiralık daire fiyatları 374 TL’den başlıyor!

Öğrenci şehirlerinden Kayseri’de kiralık daire talebi artış gösteriyor. Bölgede üniversite öğrenci sayısının fazla olması şehri avantajlı hale getiriyor. Özellikle son yıllarda yurtlarda kalmak istemeyen öğrenciler kiralık daire tutmayı tercih ediyor. Kayseri’de hemen hemen her bütçeye uygun konut bulmak mümkün! Zingat.com Bölge Raporu 2018 Ağustos verilerine göre, Kayseri kiralık ev fiyatı ortalama 100 metrekare için en düşük 374 TL, en yüksek 623 arasında değişirken, ortalama kira fiyatı 498 TL olarak ölçümleniyor. Kayseri’de kiraya verilen konutun yatırım geri dönüş süresi, bir başka deyişle amortisman süresi 22 yıl olarak hesaplanıyor.

İç Anadolu Bölgesi’nin öne çıkan şehri Kayseri’de kiralık daire arıyorsanız, tüm Kayseri kiralık daireler için tıklayın!


BENZER YAZILAR