Bölge bölge emlak fiyatlarını öğrenmenin en kolay yolu!

Yazıyı paylaş:

Emlak danışmanları sadece müşterilerinin gayrimenkul arayışlarına aracılık yapmıyor, emlak yatırımlarına da rehberlik ediyor. Bu önemli yetkinlik ancak güncel emlak bilgisiyle mümkün.

Gayrimenkul profesyonelleri hizmet verdiği bölgelerin emlak durumu hakkında en güncel bilgilere sahip olmak ister. Bir emlak danışmanının hâkim olduğu bölge bir şehir, bir ilçe veya bir mahalle olabilir. Bölgesindeki konut fiyatlarından amortisman süresine, yakın gelecekteki projelerden bölgede yaşayanların sosyo-ekonomik bilgilerine kadar zengin bir donanım… Bu donanım sayesinde bölgelerinde ev, iş yeri, arsa almayı, satmayı veya kiralamayı planlayan müşterilerine gözünde “en doğru ve detaylı” bilgiyi sunabilirler.

 

Emlak danışmanlarına en sık sorulan 6 soru!

 

Hizmet verdiğiniz bölgeyi yakından takip edin 

Zingat.com üyesi olan emlak danışmanları Zingat Bölge Raporu sayfasını ziyaret ederek, müşterilerine emlakla ilgili güvenilir bilgiler vermek konusunda avantajlı.

Bölge Raporu üzerinden emlak almak, satmak veya kiralamak isteyen müşterilerin “Nereden gayrimenkul almalıyım?”, “Evimin değeri nedir?“, “Ne zaman almalıyım?”, “Doğru fiyat nedir?”, “Emlak alacağım yerde kimler yaşıyor?” gibi sorularına rahatlıkla cevap vermek mümkün.

 

Bölgenizin en iyi emlak danışmanı olmanın 8 yolu!

 

Emlak danışmanları önce müşterilerinin gayrimenkul arayışında olduğu bölgeye karar vermesinde destek olur. Bunun için de “Nereden ev almalıyım?” sorusunun yanıtında, müşterinin aklındaki son iki bölgedeki konut pazarıyla ilgili karşılaştırmalı bir analizle yönlendirme yapabilir.

İstanbul’un Avrupa Yakası’nda 2+1 daire satın almak için gayrimenkul ofisinize gelen bir müşteriyi düşünün.

Sizinle iletişime geçmesinin nedeni; Avrupa Yakası’nda Beşiktaş ve Kağıthane ilçelerinde, eğitim kurumlarına yakın aradığı 100 metrekarelik daireyi satın almak ve uygun bir fiyatla kiraya vermek olsun. Eğer aradığı evi bulmakta yardımcı olursanız, sizinle dairenin alım aşamasının yanı sıra kiralama sürecinde de çalışmak isteyecektir.

 

 

Zingat Bölge Raporu hangi sorulara yanıt veriyor?

Zingat Bölge Raporu, İstanbul’dan Ankara’ya, İzmir’den Antalya’ya, Bursa’dan Balıkesir’e, Muğla’dan Zonguldak’a, Van’dan Rize’ye, Sakarya’dan Tekirdağ’a, Sivas’tan Kütahya’ya, Yozgat’tan Hatay’a onlarca şehri kapsıyor.

• Her şehir için de ilçe ve mahalle özelinde bölge raporu bilgilerini içeriyor. Örneğin, İstanbul’un Kağıthane ilçesinin 17 mahallesi ile ilgili emlak durumu hakkında bilgi edinmek mümkün. Ya da Bursa’nın Nilüfer ilçesine bağlı 18 mahalledeki konut fiyatlarının yıllara göre değişimine ve daha fazlasını bir tıkla ulaşmak çok kolay.

• Bölge Raporu, seçilen her bölge için ortalama 100 metrekarelik bir konut için satış fiyatı, kira fiyatı ve geri dönüş süresini gözler önüne seriyor.

• Her il, ilçe ve mahalle için ulaşımdan eğitime ve kültürel alanlara kadar tek tıkla tüm resim harita üzerinde gösteriliyor. Mesela, İstanbul’un Kadıköy ilçesi Göztepe mahallesi için “eğitim” başlığı altında “üniversite” tıklandığında, üniversitelere yakın alanlarda araştırma yapmak çok kolay.

Konut Piyasa Bilgileri başlığı altında ise il, ilçe, mahalle kırılımında yıllara göre satış fiyatı trendini gösteren bir grafik yer alıyor. Grafikte her yıl için konutların metrekare başına satış fiyatları da yer alıyor. Aynı şekilde kira fiyatları trendi de incelenebiliyor.

Demografik Bilgiler başlığı altında ise emlak durumu hakkında bilgi alınmak istenen bölgedeki toplam nüfustan eğitim durumuna, yaş dağılımından medeni durum grafiğine pek çok bilgi bulunuyor.

• Zingat.com üyeleri Bölge Raporu sayfasının sağ üst köşesindeki “Raporu Kaydet” butonunu tıklayarak, tüm bilgileri yazılı doküman haline getirerek müşterilerine sunma fırsatına da sahip.

Emlakta mutlaka bilinmesi gereken 10 terim!

 


BENZER YAZILAR