Bölgenizde uzman danışman olduğunuzu gösteren 5 işaret!

Yazıyı paylaş:

Ev almak, satmak, kiralamak isteyenler her şeyden önce mülklerinin bulunduğu ilçe ve mahalleye hâkim gayrimenkul uzmanlarıyla çalışmak ister. Bu, müşterilerinizin sizden beklediği şu konuları bilmeniz anlamına gelir:

• Bölgenizde son aylarda en çok hangi konut tipi ilgi gördü?

• Konut satış ve kira değerlerinin ortalama fiyatı nedir?

• İlçedeki hangi mahallelerde emlak fırsatları söz konusu?

• Konut projeleri ve yeni konutlar bölgenizde yükseliyor mu, kentsel dönüşüm faaliyetleri nasıl ilerliyor? • Bölgenizde ev almak, satmak, kiralamak için doğru zaman mı?

• Müşterinizin uzmanlık bölgenizde ev alması veya kiralaması durumunda onları nasıl bir sosyal ortam ve sosyal olanaklar bekliyor olacak?

Bu sorular çoğaltılabilir. Önemli olan gayrimenkul danışmanı olarak lokal bölgenizdeki uzmanlığınızı gösteren tüm özelliklere sahip olup olmadığınız ve bunları sergileyebilme yeteneğinizdir. Peki gayrimenkul uzmanlığınızı nasıl göstereceksiniz?

 

Ne kadar iyi bir emlak danışmanısınız?

 

İşte bölgenizde uzman danışman olduğunuzu gösteren 5 işaret!

1. Belediyenin gelecek projeleri hakkındaki bilginiz

Bölgenizde yürütülen kentsel dönüşüm faaliyetleri kadar belediyenin belirlediği mülklerle ilgili kriterlere de hâkim misiniz? Sadece bunları bilmek yeterli değil.

Yürütülen yeni konut projelerinden kültürel-sosyal yatırımlara, yakın gelecekle ilgili nüfus yoğunluğu tahminlerinden ulaşım alanında önümüzdeki beş yılı kapsayan planlamalara her gelişmeden haberdar olmalısınız. Özellikle konut yatırımı yapmak isteyecek müşterilerinize bu bilgilerinizle yol gösterici bir rol üstlenebilirsiniz. Böylece müşterilerinizin doğru emlak yatırımı kararı verirken endişelerini gidermekte uzman bilgilerini kullanabilirsiniz.

 

2. Otoritenizi konuşturma kabiliyetiniz

Gayrimenkul danışmanları bölgelerindeki emlak pazarını yakından takip eder. Esasında bu bilgilerini sadece size danışan müşterilerinizle paylaşmakla kalmamalı, potansiyel müşterilerinize de seslenmeyi başarmalısınız. Bunun için bölge emlak uzmanlığınızı gösteren videolar hazırlayarak YouTube’da, sosyal medya hesaplarınızda veya şirketinizin/ofisinizin web sitesinde paylaşabilirsiniz.

Mesela mahallenizde ev sahibi olmanın nasıl avantajlar sağlayacağı, portföyünüzde yer alan ve ilçenizdeki metroya yakın konumdaki evlerin özelliklerini anlatan videolar oldukça ilgi görebilir… Unutmayın, siz bölgenizin emlak pazarındaki bir otoritesiniz. Bu nedenle, bilginizi çevrimiçi varlığınıza önemli bir destekleyecek video içerikleriyle sergileyebilirsiniz.

 

3. Doğru fiyatla doğru yatırıma yönlendirmek!

Müşterilerinize satın almak veya kiralamak istediği evin bulunduğu bölgeyle ilgili özel bilgiler vererek, o bölgedeki uzmanlığınızı gösterin. Mesela bölgedeki okullar, alışveriş merkezleri, restoranlarla ilgili veya ulaşım olanakları ve gelişimi hakkında mutlaka müşterinize farklı bilgiler sunun. Bununla da yetinmeyin.

Bölgenizin emlak fiyatlarına sadece günün koşullarına göre değil, geçmiş yıllarla karşılaştırmalı olarak konut satış veya konut kira fiyat trendleri hakkında bilgi-fikir sahibi bir emlak danışmanı olarak hâkim olun. Emlakta güncel bilgi her şeydir ve müşterilerinizi doğru yatırımlara, doğru fiyatla yönlendirmenin anahtarıdır…

 

Emlak satışında ZingatPRO kullanmanın 4 avantajı!

 

4. Analiz edin, raporlar sunun

Bölgenizdeki ulaşım yollarını, okulları, hastaneleri, demografik yapıyı ve yıllara göre fiyat analizlerini Zingat.com Bölge Raporu sayfasında kolayca bulabilir, güncel verileri takip edebilirsiniz. Aynı zamanda Zingat.com’un üye danışmanlara ücretsiz sunduğu Emlak Değerleme Analiz Raporu ile müşterilerinizi doğru emlak yatırımlarına yönlendirerek şirketinize değer katabilirsiniz.

Emlak Değerleme Analiz Raporu ilanınıza ait tüm bilgilerin yanı sıra ilanınızın satılık veya kiralık fiyat değerlerini bölge ortalaması ile karşılaştırması, söz konusu gayrimenkul için en uygun konut kredisi önerilerini içerir. Tüm bu bilgileri PDF formatında bilgisayarınıza indirebilir ve çıktısını alarak müşterinize sunabilirsiniz. Bu veriler, müşterilerinize en iyi fiyatları ve en iyi hizmeti sunmanızı sağlar.

 

5. Bölgenizin tanınan, güvenilen kişilerinden biri olmak

Gayrimenkul danışmanları için her şey gayrimenkul ile ilgili uzmanlıkla kalmaz. Aynı zamanda bölgenizde tanınan ve güvenilen bir kişi olmanız da önemlidir. Bu sayede bölgenizle ilgili her türlü gayrimenkul arayışında olanlar için tavsiye edilen bir danışman olursunuz. Bu amaçla bölgenizin spor kulüplerine destek olabilir, sosyal aktivitelere katılabilir, sosyal sorumluluk amacıyla faaliyet gösteren derneklerle birlikte hareket edebilirsiniz.

 

Hangi müşteriye hangi ev önerilir?

 

 


BENZER YAZILAR