Emlak ilanı nasıl daha hızlı satışa çevrilir?

Yazıyı paylaş:

“Emlak sitesinde yayınlanan ev ilanınızla ilgili arıyorum.” Gün içerisinde pek çok potansiyel müşterinin bu şekilde başlayan aramalarını yanıtlayan gayrimenkul danışmanları için bu cümle oldukça tanıdık. Tıpkı üye oldukları emlak sitesinde yeni gayrimenkul ilanları yayınlamak gibi…

Açıkçası gayrimenkul almak, satmak, kiralamak isteyen kişiler için de emlak sitesinde geçirilen zaman çok kıymetli. Aradığı gayrimenkulün bulunmasını istediği bölge, gayrimenkul tipi, fiyat aralığı, krediye uygunluğu, oda sayısı, metroya yakınlığı gibi özellikleri tıkladığında karşısında çıkan ilanlar listesi harika bir kaynak.

Müşteriler ilgisini çekip yakından görmek isteyeceği birkaç gayrimenkul ilanı bulmak, emlak danışmanları da portföyündeki gayrimenkulleri yayınlayarak daha çok kişiye ulaşarak satış ve/veya kiralama yapmak istiyor.

Peki danışmanlar, bu değerli online gayrimenkul pazarında daha çok gayrimenkul alıcısına nasıl ulaşabilir?

İşte emlak danışmanları için daha fazla satış ve kiralama yapmalarına yardımcı olacak ipuçları…

 

Kaliteli ilan fotoğrafı satışı da, kiralamayı da hızlandırır

• Emlak sitesinde yayınladığınız ilanlarda bol miktarda fotoğraf kullanmak kadar, her bir fotoğrafın kaliteli ve doğru açılardan çekilmiş olması çok, çok, çok önemli. Pek çok emlak sitesi ziyaretçisi bir ev, ofis ya da arsa ile ilgili satın alma kararını fotoğraflardan etkilenerek veriyor.

• Az sayıda fotoğrafa yer vermeyin. Çok sayıda fotoğraf girecekseniz de her biri için özen gösterin, gerekirse profesyonel hizmet alın.

• Her bir emlak ilanı salon, mutfak, banyo, yatak odası ve diğer yaşam alanlarının görüntüleri de dâhil olmak üzere evin iç ve dış mekanlarının en az 15 ila 20 görüntüsüne sahip olmalı.

• Tüm fotoğraflar çekici görünmeli. Odalar temiz ve iyi organize edilmiş mi, yeterli aydınlatma var mı emin olun.

 

Emlak ilanınızı inceleyen alıcılara güven verin

• Gayrimenkul danışmanlarının mevcut ve potansiyel müşteriler ile kuracağı güven ilişkisi paha biçilmezdir. Çünkü, “güvenilir” olarak bilinen bir gayrimenkul danışmanı aynı zamanda her zaman tavsiye edilen bir uzmandır. Emlak alım, satım, kiralama ihtiyacı olanların birbirine önerdiği bir danışmansanız, kariyerinizde hızlı adımlarla ilerliyorsunuz demektir.

• Sizinle ilk kez emlak sitesindeki ilanınız nedeniyle iletişime geçecek bir alıcı ilanınızı incelerken güvenebileceği bir danışman olduğunuzu anlamak ister. Bunun için profil fotoğrafınıza, gayrimenkul ofis bilgilerinize bakmakla kalmaz.

• İlgisini çeken ilandaki o evin haritada doğru işaretlenip işaretlenmediği alıcılar için bu konuda bir ipucu olabilir.

• Gayrimenkul danışmanlarının yaptığı en büyük hatalardan biri de, satılık ev ya da kiralık ev ilanında adresi gizlemek. Bu potansiyel alıcılarla aranızda güven sorunu yaratabilir.

• Ayrıca mahalle, sokak ismine açıklama metninde yer verirseniz arama motorlarından da ilanınıza trafik gelmesini sağlarsınız.

 

İlandaki gayrimenkulün bulunduğu bölgeyi iyi tanıtın

• Fotoğraflar önemli olsa da, gayrimenkulün bulunduğu mahallenin iyi bir tanımını yapmalısınız.

• Birçok durumda mülkün yeri, alıcı için evin kendisinden daha önemli olabiliyor. Özellikle de yatırım amaçlı gayrimenkul sahibi olmak isteyenler için. Toplu taşımaya yakınlığı, bölgedeki okulların kalitesi ve bir alıcıyı çekecek diğer özellikleri içeren olanakları listelemek iyi bir fikir olacaktır.

Zingat.com Bölge Raporu aradığınız tüm bilgileri size sunacaktır. Eğer satılık bir daire ilanı yayınlıyorsanız; bulunduğu il, ilçe ve mahallede son birkaç yılda daire fiyatlarının hangi oranda arttığından ortalama satış fiyatlarına, bölgedeki kira fiyat aralığından yatırımın geri dönüş süresine, hatta dairenin bulunduğu bölgede yaşayanların sosyo-ekonomik özelliklerine kadar pek çok bilgi sizi bekliyor.

 

İlandaki gayrimenkulün özelliklerini eksiksiz yazın

• Başarılı gayrimenkul danışmanları bir gayrimenkulü pazarlamaya hazırlamadan önce müşterilerin gözüyle bakmayı bilir.

• Satılık ya da kiralık ilanı yayınlamadan önce mülkün öne çıkartılması gereken özelliklerini hızlıca listeleyin. Üniversiteye yakın, kira getirisi yüksek, metroya yürüme mesafesinde, şehir merkezinde, geniş aileler için gibi… İlanın başlığında bu özelliklerden birine mutlaka yer verilmeli.

• Peki ya ilan açıklaması? İlanınızda satılık/kiralık evin sahip olduğu özellikleri, yenilikleri mutlaka ön plana çıkarın. Çünkü alıcılar ne kadar bakımlı bir evle ilgilendiklerini bilmek, olası masraflarını hesaplamak ister. Satılık ev ya da kiralık evin mutfak dolapları mı yenilendi? Ya da duvar boyası yapılmış şekilde mi teslim edilecek? Satılık daire içinde klima bulunuyor mu? Tüm bu bilgiler ilanınızın tıklanmasını artırır.

 

WhatsApp’ı daha çok kullanın

• Bilgisayarlar kadar akıllı telefonlar da ev arayanların en yakın dostu oluyor. Zingat.com uygulamasını akıllı telefonunda kullanan pek çok kişi o an neredeyse bulunduğu çevredeki satılık ve kiralık emlak ilanlarına bir tıkla ulaşabiliyor. Bu kadarla da kalmıyor, aynı zamanda ilan sahibi gayrimenkul danışmanına telefonla arama yaparak ulaşabildiği gibi, WhatsApp üzerinden mesaj göndererek de hızlıca bilgi almak isteyebiliyor.

• Siz de mobil uyumlu emlak sitesinde ilanlarınızı yayınladığınızda daha çok kanalda ev arayanlara ulaşma fırsatı yakalarsınız. Bu noktada önemli olan, sizinle iletişime geçen müşterilere anlık yanıt verebilmek…

 


BENZER YAZILAR