Konya’da kiralık daire aramadan önce bu kriterlere dikkat!

Yazıyı paylaş:

Konya, 2 milyonu aşan nüfusu ile Türkiye’nin en kalabalık yedinci şehri olarak dikkat çekiyor. İç Anadolu Bölgesi’nin tarım, sanayi, ticaret ve turizm açısından önemli şehirleri arasında geliyor. Aynı zamanda ülkemizin yüzölçümü en büyük şehri olarak öne çıkan Konya, hızla gelişmeye devam ediyor.

 

Konya emlak piyasası

Konut, yatırım, ulaşım gibi yeni projelerin hayata geçirildiği şehirde emlak piyasası önemli bir yere sahip. Bu yılın sonunda çalışmalarına başlanması planlanan metro projesiyle birlikte bölgede konut fiyatlarının artması bekleniyor. Özellikle Konya için dönüm noktası olarak belirtilen metro hattıyla beraber de şehirde yatırım amaçlı projelerin de çoğalması planlanıyor.

Türkiye’de deprem riskinin en az olduğu bölgelerden Konya’da satılık ve kiralık daire fiyatları gayrimenkul yatırımcıların ilgi odağındaki konuların başında geliyor. Son yıllarda konut fiyat artışıyla dikkat çeken Konya’da hemen hemen her bütçeye uygun satılık ve kiralık daire bulmak mümkün. Peki, Konya kiralık daire fiyatları ne kadar? İşte Konya’da kiralık daire arayanların bilmesi gerekenler…

 

Konya kiralık daire fiyatları ne kadar?

Konya’da 5 üniversite bulunuyor. Üniversite öğrencileri ise kiralık daire talebinin artmasına neden oluyor. Zingat.com Bölge Raporu 2018 Ağustos ayı verilerine göre, Konya kiralık ev fiyatı ortalama 100 metrekare için, minimum 533 TL, maksimum 888 TL arasında değişiklik gösteriyor. Şehirde ortalama kira fiyatı 2017 yılında 669 TL iken, bu yıl artış göstererek 710 TL olarak ölçümleniyor.  Bölgede konut yatırım geri dönüş süresi bir başka deyişle, amortisman süresi 18 yıl olarak hesaplanıyor.

 

Konya’da kiralık daire ararken dikkat edilmesi gerekenler:

  • İç Anadolu’nun konut pazarında öne çıkan şehri Konya’da kiralık daire ararken ilk olarak nasıl bir ev istediğinize karar vermelisiniz.
  • Bütçenizi belirlemeli ve bu doğrultuda arayışa geçmelisiniz.
  • Fiyat araştırması yapmalı ve piyasa değeriyle kıyaslamalısınız.
  • İlan fotoğrafları sizi yanıltabilir, bu nedenle kiralık daire arayışında beğendiğiniz evleri yakından incelemelisiniz.
  • Oturacağınız daireye karar verdiyseniz, evin tesisatının sağlam olup olmadığını, aylık apartman giderleri gibi detayları öğrenmelisiniz.

 

Konya demografik bilgiler

Konya nüfusunun çoğunluğunu 0-14 yaş oluşturuyor. Bölgede yaşayanların yüzde 66’i evli, yüzde 24’i ise bekâr. Eğitim durumunu incelediğimizde yüzde 34 ile ilkokul mezunlarının ağırlıkta olduğunu görüyoruz.

 

Konya metrosu ne zaman hizmete açılacak?

Konya’da hızlı tren kullanarak pek çok şehre gitmek mümkün. Hızlı trenle; Konya-İstanbul arası 4 saat 20 dakika, Konya-Ankara 1 saat 35 dakika, Konya-Eskişehir 1 saat 42 dakika sürüyor. Şehirde yeni hızlı tren demiryolu yapım ve planlama çalışmaları sürüyor. Konya’daki önemli ulaşım projeleri ise şöyle; Konya-Karaman-Taşucu hattı, Antalya-Konya-Aksaray-Nevşehir-Kayseri Hızlı Tren projesi. Ayrıca merakla beklenen ve şehir için dönüm noktası olacak Konya metrosunun 2020 yılında tamamlanması bekleniyor.

Konya’da yer alan kiralık daire ilanların tamamını incelemek istiyorsanız, tüm Konya kiralık daireler için tıklayın!


BENZER YAZILAR