Satılamayacak ev yoktur!

Yazıyı paylaş:

Emlak sektöründe birçok gelişme satış konusunda belirleyici olabiliyor. Sektörün zor bir zamandan geçmesi, satılık ev satış fiyatının yüksekliği, evin sunumun iyi yapılmaması ya da ilan fotoğraflarının yeterince dikkat çekici olmaması gibi birçok faktör satışları etkileyebiliyor. Bu esnada sıkça “Ev neden satılmıyor?” sorusuyla karşılaşabilirsiniz. Ancak birkaç küçük adımla evin satışını hızlandırabilirsiniz.

 

Ev arayanlar hangi emlak danışmanlarını seçiyor?

 

Ev satışını hızlandırmak için gözden geçirmeniz gereken 4 konu

Portföyünüzde uzun zamandır satılmayı bekleyen gayrimenkuller varsa, şimdi harekete geçme zamanı! İsterseniz gelin, gayrimenkulü satışını hızlandırmak için 4 önemli konuyu tekrar gözden geçirin:

 

1) Ev satışa hazır mı?

• Portföyünüzdeki evin satılmamasının birçok nedeni olabilir. Mesela evin bakım, onarım sorunlarının olması ve bunu sürekli ertelemeniz evin satışını engelleyebilir. Başarılı satış için evi bir ürün gibi ele almalısınız. Nasıl ki, bir üründe ambalaj kullanıcıyı çeken özelliklerden biriyse, konut satışında da görünüş ve ilk izlenim önemlidir.

• Bir ev kendi kendini satmaz, evi dikkat çekici hale getirerek satılmasını sağlayabilirsiniz. Mesela dağınık ve kirli bir ortam, potansiyel müşterilerde olumsuz bir algı oluşturur. Ya da bakım ve onarım gereken durumlarda hızlı bir şekilde inisiyatif alınması gerekir.

• Evin satışa hazır olduğunu düşünmüyorsanız, alıcıların ziyaretine uygun hale geldiğinde satılık ev ilanını vermelisiniz.

 

 

2) “Doğru fiyat” belirlendi mi?

• Mükemmel, yani dört dörtlük bir evi satışa çıkarmış ancak alıcı bulamıyorsanız bunun nedeni fiyat olabilir!

• Aylar geçmiş olmasına rağmen bir dönüş almıyorsanız, evin gerçek değeri üzerine düşünmenin zamanı gelmiş demektir! Emlakta başarılı satış için en önemli parametrelerden biri de doğru fiyattır.

• Bu nedenle satış işinin temelini oluşturan doğru fiyat stratejisini en başından planlamalısınız. Unutmayın, bir ev ilan listelerinde ne kadar uzun kalırsa, satış olasılığı ve değeri o kadar azalır.

• Evin satış fiyatını belirlerken en güncel veriler için Zingat.com “Evimin Değeri” uygulamasını kullanabilirsiniz. Bunun yanı sıra, çevredeki aynı özelliklere sahip evlerin fiyatlarıyla karşılaştırma yapabilir, Zingat Emlak Raporu inceleyebilirsiniz.

 

Evin satış fiyatı nasıl belirlenir?

 

3) Pazarlamadan yararlanıyor musunuz?

• Günümüzde emlak sektöründe satış için sadece satılık ev ilanı vermek yeterli olmayabilir! Bu durumlarda geleneksel ve dijital pazarlamanın tüm nimetlerinden yararlanmalısınız.

• Geleneksel pazarlama dahilinde broşürler bastırarak bölgeye dağıtabilir ya da dijital pazarlamanın vazgeçilmezlerinden olan Facebook, Twitter, Instagram, YouTube gibi uygulamaları satış kanalı olarak kullanabilirsiniz.

 

Emlakta Facebook takipçilerini artırmanın 5 kolay yolu!

 

4) İlan fotoğrafları dikkat çekici mi?

Zingat.com’un verilerinde göre; satılık ve kiralık emlak ilanları arasında profesyonel fotoğraflarla alıcıların ilgisine sunulan ilanlar 3 kat daha fazla görüntüleniyor. Bu da gösteriyor ki, emlak ilanları için fotoğraf birincil sırada yer alıyor.

• Özellikle kaliteli fotoğraflar potansiyel müşteriye evin daha ferah ve büyük olduğu algısı yaratıyor.

• Bir satıcı olarak fotoğraflarda evle ilgili mümkün olduğu kadar çok detaya yer vermelisiniz: Havuz, yürüme parkuru, otopark gibi sosyal alanlar varsa, mutlaka bu alanların fotoğraflarını yayınlamalısınız.

 

Evin fotoğrafı satış fiyatını ne kadar artırır?

 


BENZER YAZILAR