Çekmeköy satılık daire fiyatları ne kadar?

Yazıyı paylaş:

Çekmeköy, son yılların emlak prim değeri yükselen bölgelerinden biri olarak adından söz ettiriyor. Anadolu Yakası’nın dikkat çeken ilçelerinden Çekmeköy’ün, Türkiye’nin ilk sürücüsüz metro projesinin güzergâhında yer alması bölgeyi öne çıkarıyor. Türkiye’nin ilk sürücüsüz metro hattı Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy-Sancaktepe metrosunun birinci etabının açılışı geçtiğimiz yıl yapıldı. Metro hattının ilk bölümü olan Üsküdar-Ümraniye hattını, ikinci etapta Çekmeköy-Sancaktepe takip edecek. 2018 yılında hizmete açılması planlanan metro hattıyla beraber Üsküdar-Çekmeköy yolculuk süresi 24 dakikaya düşecek. Çekmeköy’de metro hattının hizmete sunulmasıyla birlikte bölgede konut fiyatlarının artması bekleniyor. Peki, Çekmeköy satılık daire fiyatları ne kadar? İşte yeni projelerin artış gösterdiği Çekmeköy emlak piyasası hakkında merak edilenler…

 

Çekmeköy satılık daire fiyatları ne kadar?

Anadolu Yakası’nın yeni konut projelerinin hayata geçirildiği ilçelerinden Çekmeköy, gayrimenkul yatırımcıların ilgi odağında. Zingat.com Bölge Raporu 2018 Ağustos ayı verilerine göre, Çekmeköy satılık konut piyasasında son bir ayda satılık konut fiyatları yüzde 0.5 artış gösterdi. Çekmeköy ilçesinde ortalama konut metrekare fiyatları 2 bin 977 TL olurken, konut yatırım geri dönüş süresi 22 yıl olarak hesaplanıyor.  2018 yılı emlak endeksi ve bölge raporunda Çekmeköy satılık ev fiyatı ortalama 100 metrekare için, 223 bin 253 TL ile 372 bin 100 TL arasında değişiklik gösterirken, ortalama konut satış fiyatı 297 bin 671 TL olarak belirtiliyor.

 

Çekmeköy kiralık daire fiyatları ne kadar?

Zingat.com Bölge Raporu verilerine göre, Çekmeköy kiralık ev fiyatı ortalama 100 metrekare için, 864 TL ile 1.440 TL arasında değişirken, ortalama kira fiyatı 1.152 TL olarak belirtiliyor.

 

Hamidiye Mahallesi konutta kazandırıyor!

Hamidiye Mahallesi, Çekmeköy’ün satılık konut fiyatında en yüksek aylık artış oranına sahip mahallesi oldu. Hamidiye satılık konut piyasasında son bir ayda satılık konut fiyatları yüzde 0.36 artış gösterdi. Hamidiye Mahallesi’nde ortalama konut metrekare fiyatları 2 bin 790 TL olurken, geri dönüş süresi 21 yılı buluyor. 2018 yılı emlak endeksi ve bölge raporunda Hamidiye’de satın alınan 100 metrekarelik bir konutun ortalama fiyatı 209 bin 255 TL ile 348 bin 800 TL arasında değişiyor.

 

Çekmeköy’ün planlanan projeleri

Çekmeköy Belediyesi tarafından bölgede planlanan projeler ise şöyle; Alemdağ Reşadiye C Tipi Mesire Alanı Projesi, Çekmeköy Seyir Tepesi /Çekmekule, Çekmeköy Kültür Merkezi Projesi ve Taşdelen Meydan Projesi.


BENZER YAZILAR