Adana konut piyasası hakkında bilinmeyenler

Yazıyı paylaş:

Adana, Akdeniz Bölgesi’nin tarihi ve doğal güzellikleriyle dikkat çeken şehirleri arasında yer alıyor. Tarihi ve doğal güzellikleri ile öne çıkan şehir 2 milyon 216 bin 475 nüfusu ile Türkiye’nin en kalabalık altıncı şehri olarak dikkat çekmeyi başarıyor. Akdeniz’in dikkat çeken şehri Adana’da toplam 15 ilçe bulunuyor. Aynı zamanda ilk sanayileşen şehirlerden Adana’nın ekonomisi, sanayi ve tarıma dayanıyor. Kültürel ve sanatsal etkinliklerinin ağırlık verildiği Adana’da her yıl Çukurova’nın ürünü pamuğu simgeleyen Altın Koza Film Festivali düzenleniyor. Maden bakımından zengin bir şehir olan Adana, turizm potansiyelinin yüksek olduğu yerlerden biri olarak öne çıkıyor. Adana’nın kuzey ve doğusunu kaplayan Toroslar, trekking, av turizmi, dağ sporları açısından oldukça uygun bir ortama sahip. Bölgede mağara turizmi, av turizmi, ırmak ve kano turizmi gibi turizm alternatifleri de mevcut.  

 

Adana’nın prim değeri yükseliyor!

Son yıllarda satılık konut fiyat artışıyla adından söz ettiren Adana’da yeni projeler artıyor. Gayrimenkul piyasasında önemli bir yere sahip olan Adana’nın prim değeri yükseliyor. Kentsel dönüşüm ve yeni konut projeleri çalışmalarının hızla devam ettiği şehirde hemen hemen her bütçeye uygun konut bulmak mümkün. Peki, Adana satılık daire fiyatları ne kadar? İşte Adana emlak piyasasına dair merak edilenler…

 

Adana satılık daire fiyatları ne kadar?

Zingat.com Bölge Raporu 2018 Temmuz ayı verilerine göre, Adana satılık konut piyasasında son bir ayda satılık konut fiyatları yüzde 0.15 artış gösterdi. Adana şehrinde ortalama konut metrekare fiyatları 1.726 TL olurken, konut yatırım geri dönüş süresi bir başka deyişle, amortisman süresi 20 yıl olarak hesaplanıyor.  2018 yılı emlak endeksi ve bölge raporunda Adana satılık ev fiyatı ortalama 100 metrekare için, minimum 129 bin 441 TL, maksimum 215 bin 700 TL arasında değişirken, ortalama konut satış fiyatı 172 bin 588 TL olarak gösteriliyor.

 

Adana kiralık daire fiyatları ne kadar?

Zingat.com Bölge Raporu 2018 Temmuz ayı verilerine göre, Adana kiralık daire fiyatı ortalama 100 metrekare için, 538 ile 896 TL arasında değişirken, ortalama kira fiyatı 717 TL olarak belirtiliyor.

 

Ceyhan satılık daire fiyatları ne kadar?

Zingat.com Bölge Raporu 2018 Temmuz ayı verilerine göre, Adana satılık konut fiyatında en yüksek aylık artış oranına sahip ilçe Ceyhan oldu. Ceyhan satılık konut piyasasında son bir ayda satılık konut fiyatları yüzde 0.46 artış gösterdi. İlçede ortalama konut metrekare fiyatları 1.390 TL olurken, geri dönüş süresi 22 yıl olarak hesaplanıyor. 2018 yılı emlak endeksi ve bölge raporunda Ceyhan’da satın alınan 100 metrekarelik bir konutun ortalama fiyatı 104 bin 252 TL ile 173 bin 800 TL arasında değişiyor.

 


BENZER YAZILAR