İzmir’de konut fiyatları artıyor!

Yazıyı paylaş:

İzmir, Ege Bölgesi’nin dikkat çeken şehirleri arasında yer alıyor. Türkiye’nin en kalabalık üçüncü şehri olan İzmir, tarihi ve doğal güzellikleri ile öne çıkıyor. Sahil bandındaki konumuyla adından söz ettiren İzmir, turizm potansiyelinin yüksek olduğu şehirlerden. 30 ilçenin bulunduğu İzmir, son yıllarda hızla göç alıyor.

 

İzmir emlak piyasası

İzmir, emlak sektöründe son yıllarda konut fiyat artışıyla adından söz ettiriyor. Peki, İzmir’de satılık daire fiyatları ne kadar? Şehirde devam eden projeler neler? İşte İzmir satılık daire almak isteyenler için önemli bilgiler…

 

İzmir satılık daire fiyatları 222 bin 440 TL’den başlıyor!

Zingat.com Bölge Raporu 2018 Ağustos ayı verilerine göre, İzmir şehrinde ortalama konut metrekare fiyatları 2 bin 966 TL olurken, konut yatırım geri dönüş süresi 19 yıl olarak hesaplanıyor. İzmir satılık konut piyasasında son bir ayda satılık konut fiyatları yüzde 1.52 artış gösterdi.  2018 yılı emlak endeksi ve bölge raporunda İzmir satılık ev fiyatı ortalama 100 metrekare için, 222 bin 440 TL ile 370 bin 700 TL arasında değişiyor.

 

İzmir ulaşım projeleri ile adından söz ettiriyor!

Ulaşım olanakları ile dikkat çeken İzmir’de, şehrin merkezi olan Konak ilçesinde hizmete sunulan tramvay hattı bölgenin yeni projeleri arasında yer alıyor. Ulaşım projelerinin tüm hızla devam ettiği şehir bu özelliği ile pek çok şehirden ayrılıyor.  Karşıyaka tramvay hattının ardından Konak Tramvayı, 19 durak, 21 araçla İzmirlilere hizmet veriyor. Tramvay, metro, otobüs, yeni yolcu gemileri ve yeniden kullanıma sunulan teleferik gibi ulaşım olanaklarıyla ön plana çıkan İzmir’de ulaşım projeleri devam ediyor. Şehirde ulaşım konforunu artırmayı planlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karşıyaka Tramvay hattını Çiğli’ye kadar uzatma çalışmalarına ve Buca ve Narlıdere metro hattının yapımına bu yıl içinde başlamayı planlıyor. Diğer taraftan İstanbul-İzmir arasını 4 saate indirecek Türkiye’nin en büyük projelerinden İstanbul-İzmir otoyolunun da 2018 yılı içinde tamamlanması hedefleniyor. Ayrıca ulaşım projeleri ile beraber bölgede konut fiyatlarının daha da artması bekleniyor.

 

İzmir kentsel dönüşüm projeleri neler?

Son yıllarda gayrimenkul sektöründe konut fiyat artışıyla adından söz ettiren şehri İzmir’de kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen kentsel dönüşüm çalışmalarının devam ettiği bölgeler ise şöyle; Aktepe- Emrez Mahallesi, Bayraklı, Ballıkuyu, Ege Mahallesi, Güzeltepe, Örnekköy ve Uzundere. Kentsel dönüşüm çalışmalarıyla beraber İzmir’in yenilenmesi planlanıyor.

 

İzmir demografik bilgiler

İzmir’de nüfusun çoğunluğunu 0-14 yaş aralığı oluşturuyor. Bölgede yaşayanların yüzde 62’si evli, yüzde 24’ü ise bekâr. Eğitim durumunu incelediğimizde ise ilkokul mezunlarının yüzde 27.5 ile ağırlıkta olduğunu görüyoruz.

 


BENZER YAZILAR