Malatya satılık konut fiyatları son bir ayda ne kadar arttı?

Yazıyı paylaş:

Malatya, 786 bin 676 kişilik nüfusu ile Doğu Anadolu Bölgesi’nin en kalabalık ikinci şehri olarak dikkat çekiyor. Kayısı diyarı olarak bilinen Malatya’nın ekonomisi sanayi ve tarıma dayanıyor.  Hızla gelişmeye devam eden kayısı diyarı Malatya’da yeni projeler artış gösteriyor. Aynı zamanda Türkiye’nin büyükşehirleri arasında yer alan bölgede yatırım, ulaşım ve kentsel dönüşüm çalışmaları sürüyor. Gayrimenkul piyasası için önemli bir yere sahip olan Malatya’da hemen hemen her bütçeye uygun konut bulmak mümkün. Peki, Malatya satılık daire fiyatları ne kadar? Malatya’nın konutta kazandıran ilçesi hangisi? İşte Malatya’da gayrimenkul yatırımı yapmak isteyenler için önemli bilgiler…

 

Malatya satılık daire fiyatları ne kadar?

Zingat.com Bölge Raporu 2018 Ağustos ayı verilerine göre, Malatya satılık konut piyasasında son bir ayda satılık konut fiyatları yüzde 1.46 artış gösterdi. Malatya şehrinde ortalama konut metrekare fiyatları 1.275 TL olurken, konut yatırım geri dönüş süresi 22 yıl olarak hesaplanıyor. 2018 yılı emlak endeksi ve bölge raporunda Malatya satılık ev fiyatı ortalama 100 metrekare için, minimum 95 bin 606 TL ile maksimum 159 bin 300 TL arasında değişirken, ortalama konut satış fiyatı 127 bin 474 TL olarak belirtiliyor.

 

Malatya kiralık daire fiyatları ne kadar?

Zingat.com Bölge Raporu verilerine göre, Malatya kiralık daire fiyatı ortalama 100 metrekare için, 355 TL ile 591 TL arasında belirtiliyor. Malatya’da 100 metrekarelik bir dairenin ortalama kira fiyatı ise 473 TL olarak ölçümleniyor.

 

Malatya ulaşım olanakları ile adından söz ettiriyor!

Kayısı diyarı Malatya’nın hemen hemen her ilçesinden merkeze kolaylıkla ulaşmak mümkün. Ulaşım olanaklarının fazla olduğu Malatya’da halk otobüsleri, dolmuşlar ve trambüsler (Türkiye’de ilk kez Malatya’ya kurulan toplu taşıma sistemi) kullanılıyor. Diğer taraftan şehirden İstanbul, Ankara ve İzmir gibi metropollere, yaz aylarında da Antalya’ya, Almanya’nın Frankfurt ve diğer Avrupa şehirlerine de uçuşlar yapılıyor.

 

Malatya’nın konutta kazandıran ilçesi: Yeşilyurt

Malatya’nın en kalabalık ilçesi Yeşilyurt, satılık konut fiyatında en yüksek aylık artış oranına sahip yerlerin başında geliyor. Zingat.com Bölge Raporu verilerine göre, Yeşilyurt satılık konut piyasasında son bir ayda satılık konut fiyatları yüzde 1.73 artış gösterdi. Yeşilyurt ilçesinde ortalama konut metrekare fiyatları 1.526 TL olurken, konut yatırım geri dönüş süresi 26 yıl olarak hesaplanıyor. 2018 yılı emlak endeksi ve bölge raporunda Yeşilyurt’ta satın alınan 100 metrekarelik bir konutun ortalama fiyatı 114 bin 486 TL ile 190 bin 800 TL arasında değişiyor.

Battalgazi satılık daire fiyatları ne kadar?

Battalgazi, Malatya’nın satılık konut fiyatında en yüksek aylık artış oranına sahip ikinci ilçesi olarak dikkat çekiyor. Battalgazi satılık konut piyasasında son bir ayda satılık konut fiyatları yüzde 1.11 artış gösterdi. Battalgazi ilçesinde ortalama konut metrekare fiyatları 1.049 TL olurken, konut yatırım geri dönüş süresi 19 yıl olarak hesaplanıyor. 2018 yılı emlak endeksi ve bölge raporunda Battalgazi’de satın alınan 100 metrekarelik bir konutun ortalama fiyatı 78 bin 656 TL ile 131 bin 100 TL arasında değişiyor.

 

 

 

 


BENZER YAZILAR