Dünyanın en havalı semtlerinden Kadıköy’de ev fiyatları!

Yazıyı paylaş:

Dünyada en çok takip edilen seyahat dergilerinden Time Out “dünyanın en havalı 50 semti” araştırmasının sonuçlarını açıkladı. Dünyanın en havalı 50 semti arasında ise Türkiye’den sadece Kadıköy yer almayı başardı!

Kadıköy, dünyanın en havalı semtleri arasında 43. sırada açıklandı. Yaklaşık 15 bin kişinin görüşleri alınarak yapılan araştırmada toplam 50 semt bulunuyor.

 

Kadıköy’ü havalı yapan özellikler

Kadıköy; İstanbul’un Anadolu Yakası’nın gözde ilçelerinden biri. Hareketli bir sosyo-kültürel yaşam sunan Kadıköy her zaman canlı sokaklarıyla yerli ve yabancı turistlerin gözdesi.

Kadıköy’ün merkezi kadar geniş parklara sahip Fenerbahçe, Moda, Göztepe, Feneryolu gibi ilçelerinin yanı sıra sahil şeridi de ilçeyi cazip kılan özelliklerinden…

İstanbul’un her ilçesinden vapur, deniz otobüsü, metrobüs, otobus gibi pek çok ulaşım imkânına sahip olan Kadıköy, Türkiye’nin eğitim düzeyi yüksek ilk üç bölgesinden biri olarak da biliniyor.

Tüm bu özellikler Kadıköy ve semtlerini gayrimenkul açısından da değerli kılıyor. Kadıköy’de konut satışı geçtiğimiz 5 yılda yüzde 55 artış gösterirken, üniversite kampüslerini de sınırları içinde barındırması nedeniyle öğrencilerin gözdesi ilçelerden biri konumunda.

 

İşte son yıllarda Anadolu Yakası’nın popüler ilçesi olan Kadıköy’de konut fiyatları…

Zingat.com Bölge Raporu Ağustos 2018 verilerine göre Kadıköy’de konut satışları son 5 yıllık dönemde hızlı bir yükseliş trendi yakalayarak yüzde 55 arttı.

Kadıköy’de konuta yapılan yatırımın kira üzerinden geri dönüş (amortisman) süresi ise 27 yıl. Yine son 5 yılda bölgede kira fiyatları yüzde 32 artış gösterirken, son 3 yılda yüzde 7 oranında düşüş yaşadı.

İlçede ortalama 100 metrekarelik bir konutun satış fiyatı 555 bin 906 TL ile 926 bin 510 TL arasında değişiyor.

Peki Kadıköy’de kiralık daire fiyatları ne kadar? 100 metrekarelik bir konutun ortalama kira fiyatı ise 2 bin 308 TL.

 

Kadıköy’de kimler yaşıyor?

  • Dünyanın en havalı 50 semtinden biri olan Kadıköy’ün toplam nüfusu 451 bin 453.
  • İlçede yaşayan kişilerin yarısından çoğu evli ve semt genç bir nüfusa sahip.
  • Eğitim durumuyla dikkat çeken semtte üniversite mezunu kişilerin oranı ise yüzde 44 civarında.
  • Kadıköy’ün sosyo-ekonomik seviyesi ise A+.
  • Sosyo-ekonomik durum yaşanabilirlik (Nüfus, konut yoğunluğu, sağlık kurumu, toplu taşıma, suç düzeyi, yaşam memnuniyet verileri), refah (Satış ve kira değeri baz alınıyor) ve kültür düzeyi (Bölge halkının eğitim düzeyi ve kültürel tesis sayısı dikkate alınıyor) puanlarının ortalaması alınarak hesaplanıyor.

 

Ev satın almadan önce bilmeniz gereken 20 şey!

BENZER YAZILAR