Beşiktaş’ta nerede kentsel dönüşüm başlıyor?

Yazıyı paylaş:

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, oy birliğiyle Beşiktaş Akatlar Mahallesi’ndeki Karanfilköy mevkiini kentsel dönüşüm alanı ilan etti.

Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü tarafından hazırlanarak gündeme sunulan plan raporunda, “Karanfilköy mevkiinde bulunan alanın zemin yönünden yerleşime uygun olması, alan için afet riskini ortadan kaldırmamaktadır. 1940’lı yıllarda İstanbul’a başlayan yoğun göç sonucunda işgalli yapılaşma başlamıştır.” ifadeleri kullanıldı. Bu alanda bulunan yapıların 1999 depreminden önce inşa edilmiş ve yürürlükte bulunan yapı denetimi yönetmelik şartlarını sağlamadığı belirtilen raporda, şunlar kaydedildi:

“Yapıların malzeme ve yapım kalitesi açısından iyi durumda olmadığı görülmektedir. Var olan yapı stokunun yenilenmesi için dönüşümün gerçekleşmesi gerektiğinden; 5393 sayılı Kanun’un 73.maddesine göre ‘Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje Alanı’ ilan edilmesi, her türlü plan, proje, tasarım benzeri çalışmaların ve uygulamaların yapılması ve yapılacak her türlü işlemlerin Müdürlüğümüzce yürütülmesi uygun görülmüştür.”

 

Karanfilköy nerede?

Karanfilköy, Beşiktaş ilçesine bağlı Akat Mahallesi’nin kuzeyinde, TEM Otoyolu’nun kenarında konumlanıyor.

Karanfilköy, yaklaşık 200 bin metrekare büyüklüğünde ve İBB’nin mülkiyetinde bulunuyor. Arazi üzerinde 628 bina, 623 konut birimi, 81 iş yeri, bir cami, sağlık ocağı ve Beşiktaş Belediyesi’ne ait garaj yer alıyor.

 


BENZER YAZILAR