Emlak yatırımı yapacaklara kârlı çağrı!

Yazıyı paylaş:

Okkalar İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Okka, inşaat sektöründe yaşanan hareketliğin tatmin edici olduğunu belirtirken referandum sonrasında ise bu sürecin ivme kazanacağını ve 2017 eylül ayından itibaren ise sektörün yüzde 10 civarı büyüyeceğini söyledi.

 

Referandum emlak satışlarını nasıl etkiliyor?

 

Mahmut Okka, “İnşaat sektöründe güven endeksi 2016’nın ikinci yarısında sürekli gerileyerek 17,6 puan birden düşmüştü. Ancak sektör 2017’ye altı puanlık güven artışıyla girdi. Burada hükümetimizin aldığı önlemlerin de büyük etkisi var. Peşinatın yüzde 20’den yüzde 5’e çekilmesi ve ilk kez 240 ay vadeli konut satışının başlamasıyla sektör canlılık kazandı. 2017 eylül ayından itibaren ise sektörün yüzde 10 civarı büyüyeceğini söyleyebiliriz” şeklinde konuştu.

16 Nisan referandumu öncesi piyasaların yeni bir bekle-gör politikası benimsediğinin altını çizen Okka, “Referandumun sonrası inşaat sektörünün rahatlayıp, bekleyen talebin hızlıca harekete geçeceğini düşünüyoruz. Bu anlamda sektörde hem canlanma hem de fiyatlarda artış bekliyoruz” dedi.

 

 

Emlak yatırımı yapacaklara kârlı çağrı!

Gayrimenkule yatırım yapanların yeniden kara geçeceği bir sürece adım atılacağının altını çizen Okka, yatırımcılara önemli bir çağrıda da bulundu. Okka, “Konut alımları için hükümetimizin sağladığı avantajları göz önüne alırsak, yatırım için en avantajlı dönemdeyiz. Yatırımcılara, piyasadaki talep artışını beklemeden harekete geçmeli, talep artışını beklemeden gönüllerinde yatan projelere yatırım yapmalılar” dedi.

İstanbul’da en çok markalı konut projesi olan 11 ilçe!


BENZER YAZILAR