İzmir’de kiralık daire fiyatları ne kadar?

Yazıyı paylaş:

Ege Bölgesi’nde yer alan İzmir, Türkiye’nin en kalabalık üçüncü şehri olarak dikkat çekiyor. İzmir, geniş caddeleri, zengin tarihi, sahil boyunca uzanan hurma ile palmiye ağaçları, denizi ve doğası ile adından söz ettiriyor. İzmir’in kuzeyinde Balıkesir, güneyinde Aydın, doğusunda Manisa, batısında Ege Denizi ve Ege Adaları bulunuyor.  Gelişimi hızla sürdüren İzmir, turizm sektöründe olduğu gibi gayrimenkul piyasasında adından bahsettiriyor.

 

İzmir konut piyasası

Son yıllarda prim değeri artan İzmir gayrimenkul sektöründe gitgide adını duyuruyor. Gayrimenkul yatırımcılarının gözde yerlerinden İzmir’in konut piyasası yakından takip ediliyor. Peki, İzmir kiralık daire fiyatları ne kadar? İşte İzmir’de kiralık daire arayanların bilmesi gerekenler:

 

İzmir kiralık daire fiyatları ne kadar?

Şehirde Ege Üniversitesi ve Dokuz Eylül Üniversite’sinin dışında pek özel üniversitenin bulunması kiralık daire arayışını artıran nedenlerin başında geliyor. Zingat.com Bölge Raporu 2018 Ağustos ayı verilerine göre, İzmir kiralık ev fiyatı ortalama 100 metrekare için, en düşük 970TL, en yüksek 1.616 TL arasında gösterilirken, ortalama kira fiyatı 1.293 TL olarak belirtiliyor. Ayrıca ilçede kiraya verilen bir konutun yatırım geri dönüş süresi 19 yıl olarak hesaplanıyor.

 

Bornova kiralık daire fiyatları ne kadar?

Öğrenci şehri İzmir’de Ege Üniversitesi ve Yaşar Üniversitesi bulunuyor. Öğrenci sayısının fazla olduğu Bornova, şehir merkezine oldukça yakın. Zingat.com Bölge Raporu 2018 Ağustos ayı verilerine göre, Bornova kiralık ev fiyatı ortalama 100 metrekare için, en düşük 1.041 TL, en yüksek 1.735 TL arasında değişirken, ortalama kira fiyatı 1.388 TL olarak belirtiliyor.

 

Buca kiralık daire fiyatları 1.005 TL’den başlıyor!

Buca’da Dokuz Eylül Üniversitesi yer alıyor. Buca, aynı zamanda şehrin en kalabalık ilçesi olarak dikkat çekiyor. Ayrıca bu yıl çalışmalarına başlanması planlanan metro hattının tamamlanmasıyla birlikte bölgenin değerlenmesi bekleniyor. Buca kiralık ev fiyatı minimum 1.005 TL, maksimum 1.675 TL arasında değişiyor. İlçede ortalama kira fiyatı 1.340 TL olarak gösteriliyor. Buca’da kiraya verilen bir konutun yatırım geri dönüş süresi bir başka deyişle amortisman süresi, 16 olarak hesaplanıyor.

 

İzmir ulaşım projeleri neler?

İzmir’de, otobüs, tramvay, metro, vapur, teleferik, gibi toplu taşıma araçları kullanarak şehrin hemen hemen her ilçesine kolayca ulaşmak mümkün. Ulaşım imkânlarının fazla olduğu şehirde İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karşıyaka Tramvay hattını Çiğli’ye kadar uzatma çalışmalarına ve Buca ve Narlıdere metro hattının yapımına bu yıl içinde başlamayı hedefliyor. Diğer taraftan İstanbul-İzmir arasını 4 saate indirecek Türkiye’nin en büyük projelerinden İstanbul-İzmir otoyolunun 2018 yılı içinde tamamlanması hedefleniyor.

 


BENZER YAZILAR