Balıkesir kiralık daire fiyatları artıyor!

Yazıyı paylaş:

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, yaklaşık olarak 1 milyon 204 bin 824 nüfusa sahip olan Balıkesir’de kiralık daire fiyatları artıyor. Türkiye’nin yazlık bölgelerinden Balıkesir’in ekonomisi sanayi, tarım ve turizme dayanıyor. Marmara Bölgesi’nin önde gelen şehirlerinden Balıkesir’de toplam 20 ilçe bulunuyor. Kültür turizmi, deniz turizmi, termal turizmin ağrılıkta olduğu şehir her yıl pek çok turisti ağırlıyor. Marmara ve Ege Denizi’ne kıyısı bulunan şehirde deniz turizminde ön planda olan ilçeler ise şöyle; Ayvalık, Bandırma, Edremit, Erdek, Burhaniye, Gönen ve Marmara. Yazlık evleriyle öne çıkan Balıkesir, ulaşım olanakları ve konumuyla birçok şehirden ayrılıyor. Turizmin yanı sıra gayrimenkul sektörü için de önemli bir yere sahip Balıkesir kiralık daire artışıyla dikkat çekiyor. Peki, Balıkesir kiralık daire fiyatları ne kadar? Balıkesir projeleri neler? İşte Balıkesir’de kiralık daire arayanların bilmesi gerekenler…

Balıkesir kiralık daire fiyatları 610 TL’den başlıyor!

Marmara Bölgesi’nin konut pazarında öne çıkan şehrinde Balıkesir Üniversitesi bulunuyor. Öğrenciler, bölgede yaşayanlar ve yatırım yapmak isteyenler kiralık daire fiyatlarını yakından takip ediyor. Zingat.com Bölge Raporu 2018 Temmuz ayı verilerine göre, Balıkesir kiralık ev fiyatı ortalama 100 metrekare için, minimum 610 TL, maksimum 1.016 TL arasında değişiklik gösteriyor. Bölgede ortalama kira fiyatı 2017 yılında 637 TL iken, bu yıl 813 TL olarak ölçümleniyor. İlçede kiraya verilen bir konutun yatırım geri dönüş süresi de 23 yıl olarak belirtiliyor.

Karesi kiralık daire fiyatları ne kadar?

Balıkesir’in ilçeleri şöyle Altıeylül, Ayvalık, Balya, Bandırma, Bigadiç, Burhaniye, Dursunbey, Edremit, Erdek, Gömeç, Gönen, Havran, İvrindi, Karesi, Kepsut, Manyas, Marmara, Savaştepe, Sındırgı ve Susurluk. Balıkesir’in en kalabalık ilçesi 2017 TÜİK verilerine göre, Karesi oldu.  Zingat.com Bölge Raporu 2018 Temmuz ayı verilerine göre, Balıkesir’in en kalabalık ilçesi Karesi’de kiralık daire fiyatı ortalama 100 metrekare için, 530 TL ile 883 TL arasında değişirken, ortalama kira fiyatı 706 TL olarak gösteriliyor.

Balıkesir projeleri ile adından söz ettiriyor!

Emlak prim değeri yükselen Balıkesir’de yeni projeler giderek artış gösteriyor. Bölgede devam eden ve planlanan pek çok proje mevcut. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen ve şehirde devam eden başlıca projeler ise şöyle; Ayvalık Kruvaziyer Limanı, Bandırma OSB, Çay Deresi Rekreasyon Alanı, Fuar ve Kongre Merkezi, Tuzla Marina. Ayvalık Körfezi Cunda Köprüsü, Balıkesir Toplu Konutları, Çayderesi-Çamlık Teleferik hattı ise planlanan projeler arasında yer alıyor.

 

 

 

 


BENZER YAZILAR