Yazlık ev kiralamanın 7 püf noktası!

Yazıyı paylaş:

Kiralık yazlık ev arayışının popüler olduğu dönemdeyiz. Temmuz ayı ve Ağustos’taki uzun Kurban Bayramı tatili süresi de yazlık ev kiralamalarının sayısını artırıyor.

Özellikle kalabalık ailelerin ilgi gösterdiği yazlık evler ev konforu sunması ve ekonomik olması nedeniyle tercih ediliyor. Yazlık evler haftalık, aylık ya da sezonluk olarak kiralanabiliyor.

 

Son yıllarda yazlık ev kiralama düşüncesi oldukça yaygınlaşmış durumda. Ev sahipleri, kullanmadıkları yazlık evlerini kiraya vererek sezon boyunca bu evlerden gelir elde ediyorlar. Kiralık yazlıkların fiyatları ise bulundukları bölgeye, metrekaresine ve denize olan uzaklığına göre değişebiliyor.

Kiralanabilecek yazlık ev sayısı elbette çok, fakat yazlık ev kiralarken dikkat edilmesi gereken bazı önemli noktalar var. Peki tam da tatilinizi geçirmek için hayal ettiğiniz kiralık evi ararken nelere dikkat etmelisiniz?

İşte yazlık ev kiralayacakların mutlaka dikkat etmesi gereken konular…

1) Kiralayacağınız yazlık evin denize olan mesafesi, merkeze yakınlık, manzara, yüzme havuzu, oda sayısı, içindeki eşyaların konfor ve yeterliliği, garajı olup olmadığı, bahçe düzenlemesi gibi detaylara dikkat edin.

2) Tatile gideceğiniz yerle ilgili olarak fotoğraflar yanıltıcı olabilir. Bu nedenle videosu varsa mutlaka izleyerek karar verin.

3) Ucuz ama merkeze uzak bir ev kiralamak size yorgunluğun yanı sıra ulaşım açısından da sıkıntı yaratacaktır.

4) Yazlık evin kira ücretinin hepsini peşin ödemeyin. Sadece cep telefonuna ya da isme havale yapmayın. Mutlaka hesap numarası ya da IBAN üzerinden ödemenizi gerçekleştirin. Size kiralama hizmeti sağlayan kişi ile para gönderdiğiniz kişinin isminin aynı olmasına dikkat edin.

5) Vergi ve temizlik parası gibi ekstra ücretlerle karşılaşmamak için kiralama öncesi bu konuları yazlık sahibi ile konuşarak netleştirin.

6) Yazlık ev kiralayan firmanın; adres, telefon ve diğer iletişim bilgilerini mutlaka kontrol edin. Firmayı internette araştırın. Hakkında şikâyet olup olmadığını kontrol edin. Mümkünse şahısları değil, profesyonel firmaları tercih edin.

7) Yazlık ev kiralarken en doğru seçenek, tatilinizi geçireceğiniz bölgenin güvenilir gayrimenkul ofisleriyle iletişim kurmak. Siz her ne kadar o bölgenin emlak piyasası ile ilgili geniş bir araştırma yaparsanız yapın, söz konusu beldeye hâkim bir emlak danışmanının değerlendirme kabiliyetine sahip olamazsınız.


BENZER YAZILAR