Ev taşımanın 10 altın kuralı

Yazıyı paylaş:

Yaz ayları ve takip eden Eylül, ev taşınma telaşının en çok yaşandığı dönemler. Siz de aynı telaşı yaşıyorsunuz, ev taşımayı keyifli ve zahmetsiz hale dönüştürmenin 10 altın kuralını uygulayarak başlayın. 

 

Kiracıların Yasal Hakları

 

İşte nakliye firması seçerken ve taşınma sırasında dikkat edilmesi gereken 10 altın kural:

1. Profesyonel nakliye firmalarının ücretsiz keşif hizmetini değerlendirin. Evinizdeki büyük eşya adeti, boyutları gibi detaylara göre uygun personel ve ekipman sağlanacağından emin olun.

2. Taşınma kapsamı ve tutarına dair sözleşme yapın. Taşınma sırasında eşyalarınıza bir zarar gelmesi durumunda sigorta yapan firmaları tercih edin.

3. Demonte edilerek taşınması gereken eşyalarınızın bilgisini önceden   paylaşın ve uygun malzeme getirmelerini isteyin. Eşyalarınız yeni evinizde tekrar monte edilirken, özellikle dolap kapaklarınızı işlem bitmeden kontrol edin.

 

Ev taşırken mutlaka yapmanız gereken 7 şey!

 

4. Eski evinizden avize, lamba, duvara monte edilmiş raf, çamaşır ve bulaşık makinesi gibi hassas ürünlerin nakliye ekibindeki uzmanlarca yapılacağını teyit edin. Yeni evinizin duvarına montaj olacaksa, doğru konumlandırma için hizalama cihazı isteyin.

5. Yeni evinizin yönetimiyle taşınacağınız gün bilgisini paylaşın ve uygun park yeri ayarlamalarını isteyin. Bazı apartmanlar asansör kullanımına izin vermeyebilir veya giriş çıkış saatlerinde kısıt olabilir.

6. Paketleme sırasında eşyaların doğru şekilde gruplanmasına dikkat edin ve kolilerin üstüne yeni evde hangi odaya yerleşeceğini yazın.

7. Nakliye firmasına kıyafet askılığı getirmelerini hatırlatın. Kıyafetlerinizin tozdan korunması için hassas kıyafetlerinizi koruyucu kılıflara yerleştirin ve onlarla taşınmasını sağlayın.

8. Nakliye ekibindeki her personel aynı hassasiyette olmayabilir. Özellikle dikkat edilmesini istediğiniz noktaları önceden belirterek, tabaklarla deterjanların aynı kutuya koyulması gibi sürprizlerden korunun.

9. Çalışma esnasında her iki saatte bir defa kısa molalar vermeleri nakliye ekibinin enerji toplaması ve daha dikkatli çalışmasına yardımcı olur. Yöneticileriyle de görüşerek ekibi mola kullanmaya teşvik edin ve küçük ikramlarda bulunun.

10. Hem eski hem yeni evinizde nakliyecilere siz veya bir yakınınız mutlaka eşlik edin. Eski evde nakliye ekibinin işi bittikten sonra son bir kontrol ve yeni evinize eşyalar yüklendikten sonra kamyonu kontrol etmek sizi hiçbir eşyanın unutulmadığı konusunda rahat ettirir.


BENZER YAZILAR