İmar barışında son durum!

Yazıyı paylaş:

8 Haziran’da imar barışı başvuruları e-devlet üzerinden alınmaya başlandı. Bir ayda toplam 54 bin yapı için kayıt belgesi oluşturuldu. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, imar barışı sürecine vatandaşların yoğun ilgi gösterdiğini, başvuru sayısının bir ayda iki milyona ulaştığını belirtti.

 

En çok başvuru İstanbul ve İzmir’den!

İmar Barışı düzenlemesiyle yapılardaki imar ve iskân sıkıntısının çözülerek bu yapıların tamamının kayıt altına alınması amaçlanıyor. En çok bir ve iki katlı yapıların iskân sorunu olduğu tespit edildi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığının açıklamasına göre bir ve iki katlı yapılarda en çok başvuru İstanbul ve İzmir şehirlerden gelirken, bu illeri Konya ve Kocaeli takip ediyor.

İmar Barışı düzenlemesinin özellikle bir- iki katlı yapılar için uygulamaya konulduğunu belirten Bakanlık, başvuruların yüzde 49’unun bu yönde olduğunu kaydetti. Başvuruların yüzde 39’unu ise üç-yedi katlı yapı sahipleri tarafından yapıldığı belirtildi.

İmar barışı başvurusunda bulunan kişilere, süreçle ilgili SMS mesajı iletiliyor. Başvuru ve ödeme yapıldıktan sonra belge e-devlet üzerinden temin edilebiliyor.

 


BENZER YAZILAR